Hoppa till sidans innehåll

Anette och Malin ska jobba med ny rörelsesatsning i skolan

21 AUG 2018 10:56
"Rörelsesatsning i skolan" vill förbättra folkhälsan i stort och välbefinnandet hos det enskilda barnet genom att stimulera till rörelse. Hör nyanställlda samordnarna Anette Thorén och Malin Kågström berätta om sig själva!
 • Uppdaterad: 24 AUG 2018 08:33

Anette Thorén

Idrotten ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Kan fortfarande känna denna speciella känsla av att komma in i en idrottshall. Det var mitt absoluta favoritämne i skolan. Jag har arbetat som lärare i 19 år och jag känner så väl igen mig på idrottslektionerna när det bara lyser i elevernas ögon och spritter i benen när jag öppnar dörren till hallen. Man har verkligen möjlighet till mer rörelse än bara på idrottslektionerna. Att få arbeta med att öka rörelsen bland eleverna även utanför idrottslektionerna, är något jag verkligen ser fram emot.

Jag är 42 år , född och uppvuxen i Sölvesborg där jag bor tillsammans med min man och våra 2 barn. Jag har haft ett aktivt idrottsliv, mest inom fotboll och bordtennis. Numera spelar jag innebandy, cyklar mountainbike, spelar padel och springer. Mina två barns föreningsverksamheter inom fotboll, handboll och dans engagerar mig.

Jag ser fram emot att få vara en del av att utveckla och inspirera till mer rörelse och jag hoppas att ännu fler barn får möjlighet att vara delaktiga i en eller flera föreningar. Denna glädje och gemenskap är så otroligt viktig, tycker jag. Kanske blir det just din eller dina barns skola som får besök:)

 • Det här tar jag med mig från mitt förra jobb… ledarskap, att vara flexibel, engagemang, glädje att lyckas även om vägen ibland kan vara krokig samt att sätta upp mål, både stora och små.
 • Det här ser jag fram emot 2018… att få sätta mig in i allt arbete som görs idag för idrotten och att få mer tid till att utveckla och inspirera till mer rörelse för våra elever i skolan, att hjälpa till med färdiga koncept till lärarna.
 • När jag är ledig... umgås jag helst med familj och vänner. Jag älskar att idrotta och att resa både till värmen och kylan, men väljer helst skidåkning i Alperna vilket är en stående resa varje år.
 • Så motionerar jag helst... jag spelar innebandy, cyklar mountainbike, spelar padel och springer.
 • Ett smultronställe i Blekinge... Grundsjön

Malin Kågström

Att idrotta... att skratta, svettas och kämpa tillsammans det är det bästa jag vet. Jag brinner för att idrotten ska vara till för alla och alla ska vilja idrotta. Mitt namn är Malin Kågström.

Redan i början av gymnasiet visste jag att jag ville arbeta med idrott, att jag fram för allt ville bli idrottslärare. Jag flyttade från Byske som ligget strax norr om Skellefteå ner till Stockholm, idag är jag utbildad idrottslärare och hälsopedagog från Gymnastik och Idrottshögskolan. Efter 4,5 års högskolestudier flyttade jag ner till Karlskrona och här bor jag idag tillsammans med min fästman och vår labradorvalp. 
Hela mitt liv har bestått av idrott och då framför allt lagidrott. Fotboll, innebandy och ishockey är tre idrotter som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som jag spelat under hela livet. Idag är jag aktiv inom fotboll och ishockey i klubbarna Nättraby och KHK. 

Utöver denna fantastiska rörelsesatsning som jag fått förmånen att vara drivande i så arbetar jag som lärare på Aspero Idrottsgymnasium. 
Att idrotten är en del av mitt liv är självklart. Ser fram emot vad som framtiden kommer ge och att just jag får vara en del av det. 

 • Det här tar jag med mig från mitt förra jobb arbetade som idrottslärare på en grundskola. Att få följa elevernas utveckling är fantastiskt och jag kommer sakna dom alla.
 • Det här ser jag fram emot 2018 att få träffa inspirerande människor & att få lära mig och utvecklas. 
 • När jag är ledig... så idrottar jag eller umgås med familj och vänner.
 • Så motionerar jag helstallt från skidor, löpning, lagidrott, gymträning och gruppträning. Men lagidrotten ligger mig varmast om hjärtat.
 • Ett smultronställe i Blekingepå vår lilla båt mitt i skärgården i varma sommaren. Oslagbart.
Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss