Hoppa till sidans innehåll

Blekinge jobbar för hållbara idrottsevenemang

17 AUG 2017 08:46
Blekinge Idrottsförbund har beviljats medel från Länsstyrelsen i Blekinge län till projektet "Hållbara idrottsevenemang".
  • Uppdaterad: 09 NOV 2017 09:33

Det nyligen startade projektet "Hållbara idrottsevenemang" har som syfte att genom idrottsrörelsen i Blekinge och dess nätverk skapa praktikplatser eller nya anställningar vid olika idrottsevenemang i länet. Projektet vänder sig i första hand till personer som varit arbetssökande i 12 månader eller mer samt till nyanlända. Projektet är en avknoppning och utveckling av "Idrott och arbetsmarknad" där Blekinge är ett av fem distrikt som fått resurser för att anställa personer inom idrotten.
Sedan den 1 juni har Blekinge Idrottsförbund anställt ett eventteam, bestående av 12 blekingska deltagare i åldrarna 24-60 år, ur den aktuella målgruppen.

Efter en inledande utbildning med fokus på värdskap, bemötande, föreningskunskap med mera är eventteamet nu under sex månader en resurs för det blekingska föreningslivet. Sedan i juni har gänget varit ute och jobbat i drygt 20 olika idrottsevenemang från Lörbycupen i väst till Kustmaran i öst. Arbetsuppgifterna har varit varit både inför, under och efter evenemangen och har varit väldigt varierande. Det evenemangsstöd som eventteamet utgör är och har varit otroligt uppskattat av föreningslivet. Eventteamet träffas också för regelbundna utvärderingsträffar som syftar till utveckling både för indvididerna, gruppen och arrangemangen.

Vill er förening också ha stöd av eventteamet?

Intresseanmälan (markera evenemangsarbetare)

Kontakt:

Sofia Swartz, projektledare "Hållbara idrottsevenemang"
This is a mailto link | tel 0708-280142

Emma Mourujärvi, koordinator för eventteamet
This is a mailto link | tel 0760-239644

 

Foto: Charlotta Bäckström, Blekinge Läns Tidning

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss