Hoppa till sidans innehåll

Fartfyllt idrottsläger med flera nyheter

23 AUG 2018 22:01
Årets idrottsläger i Hällevik bjöd på både nya medverkande idrotter och flera nya inslag i lägerprogrammet.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2018 08:08

Med en ny lägerledning arrangerades årets idrottsläger i Hällevik under 6-10 augusti. Det var med respekt och tillförsikt som Linda, Nanne och Sofia tog sig an uppgiften att efter den rutinerade Fredrik (numera fritidschef i Sölveborgs kommun) ratta lägret med 320 barn och ca 50 ledare.

En god grund för årets läger lades under ledarträffen i juni och det var väldigt tacksamt att ha både rutinerade ledare och nya bekantskaper med under veckan. Ledarlooperna varje kväll där vi gick laget runt och alla fick lämna daglig feedback blev uppskattade.

Hela 10 idrotter deltog i årets idrottsläger: boxning, fotboll, fäktning, orientering, parasport, ridsport, segling, simning, skidskytte och skytte. Extra roligt att flera nya idrotter fanns med oss i år!

17 idrottsledare deltog i grundutbildningen Plattformen under tre eftermiddagar/kvällar. Utbildare var Eric Fransson.

Flera gemensamma aktiviteter arrangerades under veckan. Invigningen gav chans att prova både boxning och parkour med hjälp av Karlskrona Boxningsklubb och Sölvesborgsgymnasterna. Under onsdagkvällen utbildades 50 ledare (varav många tillresta) i Fysträning för barn och ungdomar i teori och praktik. När det var dags för den praktiska delen anslöt ett 70-tal lägerdeltagare som gärna testade på ledarnas nya kunskaper. En härlig manifestation för rörelseförståelse på Heden! Bilden ovan visar hur 70 barn genom att samarbeta elegant löste uppgiften att formera HÄLLEVIK till en drönarbild.

Flera idrotter hade också specifika utbildningar och teoretiska inslag under lägerveckan - till exempel mental träning, sociala medier och värdegrund.

Kiosken var godisfri ända fram till discokvällen som blev lägrets höjdpunkt för många. En välbesökt samling med trollkarl och prisutdelning inledde kvällen. Många passade på att tatuera sig i kiosken, kön ringlade lång till korv med bröd till kvällsfikat och inne på dansgolvet var det fullt ös.

När vi skildes åt efter en vecka full med massa träning, inspiration, glädje och gemenskap var det många som bar sina nya lägertröjor med budskapet "Idrottsläger i Hällevik". Vi hoppas få återse många av er nästa år igen för att åter ha världens bästa läger tillsammans!

Stort tack till alla underbara deltagare och idrottsledare, personal, Hällevikslägret med alla härliga Sjöbergare och vaktmästare Micke, Trossöbuss med världens bästa chaufför Magnus i spetsen, Sölvesborgs kommun för fina träningsanläggningar, idrottsföreningar för lån av klubbstugor, fordon och material, Hälleviksbadet för många bad och vattenrutschåk, kökspersonalen som såg till att vi fick äta god och näringsriktig mat hela veckan, de lokala matproducenterna som står för fina råvaror och Extra Mjällby för ert breda sortiment och fina service.

Idrottsläger i Hällevik på Facebook (med massa foton och filmer)

Drönarbild: Anton Nilsson

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss