Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Idrottens dag med rörelseglädje ända till kvällen

01 OKT 2018 21:49
Idrottens dag i Blekinge blev en dag och kväll full av rörelseglädje i Karlshamn. Många deltagare i olika åldrar provade på nya idrotter ända in i mörkret!
  • Uppdaterad: 12 OKT 2018 21:49

Idrottens dag arrangerades i år i Karlshamn av SISU Idrottsutbildarna och Blekinge Idrottsförbund i samverkan med Karlshamns kommun och ca 25 föreningar och andra samarbetspartners.

På dagen gästades Österslättsområdet av ca 1000 besökare som provade på olika idrotter, besökte Idrottsloppisen, lyssnade på mikroföreläsningar, handlade i den hälsosamma serveringen och njöt i den krispiga höstsolen. Glädjande nog var det många som upptäckte och testade nya idrotter och många var också de föreningar som fick presentera sina idrotter för nya utövare.

En nyhet för i år var att Idrottens dag fortsatte med en kvällsdel, då vi flyttade upp till Väggabadet. Kvällen inleddes inomhus med uppvisning och lagkapp följt av motionssimning och vattengympa. Utomhus kunde man samtidigt testa på padel och tennis, mountainbike, trailrunning och HittaUt. Kvällen kröntes av en lysande och färgsprakande Dansa i neon - rörelseglädje när den är som bäst!

Vi säger stort tack till alla som möjliggjort Idrottens dag i Blekinge 2018. Ett särskilt tack till de föreningar fanns med och som deltagit vid utvecklings- och planeringsmöten sedan maj - och som tillsammans bidragit till att presentera ett fantastiskt smörgåsbord av idrott för alla, hela livet!

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss