Hoppa till sidans innehåll

Idrottens dag och kväll i Karlshamn

11 APR 2018 08:00
Lördagen den 29 september arrangerar Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samverkan med Karlshamns kommun Idrottens dag i Blekinge. Nytt för i år är att vi också kommer att arrangera ett Night event!
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 22:35

Idrottens dag är en rolig dag full av idrottsaktiviteter för barn, unga och vuxna som kommer att arrangeras över hela Sverige. Dagen ska inspirera till rörelse och det viktiga samtalet om hur idrotten ska utvecklas för att fortsätta engagera lika många människor även i framtiden. Riksidrottsförbundet har det övergripande ansvaret för Idrottens dag och arrangeras av samtliga 19 distrikt i Sverige. Idrottens dag är också en del av European Week of Sport.

I Blekinge arrangeras Idrottens dag lördagen den 29 september av Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samverkan med Karlshamns kommun. Aktiviteterna på dagen kommer att hållas vid Österslättsområdet och spontanidrottsplatsen. "Det känns väldigt bra att arrangera Idrottens dag i Karlshamn i år, som är en aktiv fritidskommun mitt i länet", säger distriktsidrottschef Patric Nilsson. "Vi har med oss många erfarenheter från förra året när vi arrangerade Idrottens dag som ett av pilotdistrikten och ser nu fram emot att utveckla arrangemanget ytterligare. Genom ett nära samarbete med blekingska idrottsföreningar vill vi lägga fokus på föreningsutveckling och ta sats mot framtidens idrott med Idrottens dag som ett lyskraftsevenemang", säger projektledare Sofia Swartz. "Det känns spännande och roligt att Idrottens dag arrangeras i Karlshamn i år. Vi ser fram emot att välkomna besökare från hela länet", säger fritidschef i Karlshamns kommun Thomas Nilsson.

Idrottens dag i Blekinge får också besök av Riksidrottsförbundets specialframtagna rörelseturné. Genom rörelsebanor, ett rörelsetorg och en utställningsdel får besökarna på ett roligt sätt ska få träna på de olika momenten samtidigt som de får lära sig hur det påverkar deras idrottande och fysiska utveckling. Såväl rörelseturnén som Idrottens dag vill öka kunskapen om och få igång kreativiteten kring hur vi får in kunskapen i den vanliga träningsmiljön i idrottsföreningen.

Nytt för i år är att Blekinge är ett av fem distrikt som även kommer att köra ett Night event den 29 september. "Night eventet som hålls efter mörkrets inbrott kommer att bli en häftig final på Idrottens dag och då byter vi arena till Väggabadet och Väggaområdet. Runt om i Europa arrangeras parallella night events samma datum och det är väldigt roligt att Blekinge och Karlshamn får möjligheten. Genom att jobba med mörker både inomhus och utomhus kan vi skapa unika idrottsupplevelser och kanske lite otraditionell rörelseglädje", säger Sofia Swartz.

Vi söker nu föreningar som vill vara med på resan mot framtidens idrott och som en del av detta vara med och skapa Idrottens dag i Blekinge den 29 september. I samarbetet ingår också fyra planerings- och inspirationsträffar, tillgång till hallar och ytor i samband med Idrottens dag (med night event), marknadsföring, hjälp med material och infrastruktur. Mer information och intresseanmälan här

 

Kontakt:
Sofia Swartz, Projektledare Idrottens dag i Blekinge
Tel: 0708-280142, This is a mailto link

Patric Nilsson, Distriktsidrottschef Blekinge
Tel: 0708-777662, This is a mailto link

Thomas Nilsson, Fritidschef Karlshamns kommun
Tel: 0702-650036, This is a mailto link

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss