Hoppa till sidans innehåll

Lars Olsson lämnar ordförandeposten

20 FEB 2018 14:13
Sittande ordförande för Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, Lars Olsson, har meddelat valberedningen att han inte står till förfogande för omval. Hör Lasse själv berätta om beslutet.
  • Uppdaterad: 03 APR 2018 12:15

Som ni kunde läsa i Blekingesport under den gångna veckan har jag meddelat valberedningen i Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Blekinge (jag nämner dessa organisationer nedan för Blekingeidrotten) att jag inte står till förfogande för omval till styrelsen vid årsmötet 20180417.

Bakgrunden till detta är min personliga situation. Sedan sommaren 2017 är jag engagerad som assisterande tränare för IFK Kristianstad elitlag vilket tar mycket tid vid sidan om mitt civila arbete. När jag klev på rollen som ordförande för Blekingeidrotten fanns den tid som krävs för att fullgöra det som förväntas av en ordförande i en organisation där utvecklingen går fort, vilket den verkligen gör inom idrottsrörelsen. Engagemanget finns, men inte tiden för att göra ett bra arbete som ordförande, därav mitt beslut.

De 3 åren jag funnits med i organisationen har både varit stimulerande, utmanande och intressanta. Jag är glad att jag fått möjligheten att påverka och förhoppningsvis bidra till den bästa folkrörelsen.

Vi har idag en fantastisk organisation med enormt engagerade och duktiga medarbetare, vi har en mycket engagerad och kompetent styrelse vilket krävs och lägg därtill ett fantastiskt föreningsliv i Blekinge vilket bådar gott för framtiden. Hela idrottsrörelsen står mitt i ett paradigmskifte. Idrottsrörelsen har kanske aldrig varit mer viktig än nu. Det är Sveriges största folkrörelse som har en stor roll i hela samhället på många plan. Det finns massor som gjorts, men också mycket som är ogjort. Idrottsrörelsen har gemensamt antagit Strategi 2025 som är utmanande men också spännande. Det gäller att tillsammans göra Sverige starkare.

Jag vill passa på att tacka för alla fina insatser, alla i hela Blekinge gjort och gör för idrotten.

Jag kommer att fortsätta finnas nära Blekingeidrotten även i framtiden även om det inte är en officiell roll.

Vi har levt efter mottot – Blekinges idrott-Sveriges bästa.Till delar är vi där även om det alltid finns utvecklingspotential. Vi är förebilder på många områden.

Lars Olsson, avgående ordförande
Blekinge Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Blekinge

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss