Hoppa till sidans innehåll

Upp upp vi lyfter - en angelägen föreställning

11 APR 2018 09:43
Tisdagen den 24 april kommer den riksturnerande succéföreställningen "Upp upp vi lyfter" till konsthallen i Karlskrona.
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 09:52

Prestationskrav och stress. Kränkningar, inkilningar, nollningar. Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samverkan med BTH Idrottsakademi och Karlskrona kommun bjuder in till en kväll för idrottande ungdomar med fokus på psykisk ohälsa. Föreställningen lyfter viktiga och känsliga ämnen runt psykisk ohälsa bland ungdomar inom idrotten och är en del av Riksidrottsförbundets satsning mot Psykisk ohälsa bland idrottsungdomar.

Kvällen startar med den specialskrivna teaterföreställningen Upp Upp – vi lyfter. Föreställningen handlar om två elitsatsande idrottsungdomar. Vi får lära känna Manne och Lina och ta del av deras vardag med skola, träning och familjesituation. Efter föreställningen presenteras ett utbildningsmaterial som är kopplat till föreställningen. Materialet skall väcka reflektioner och tankar – men framförallt ge trygghet och möjlighet att prata om dessa viktiga frågor.

Visionen med Upp Upp – vi lyfter är att skapa och förmedla en modern scenkonst som fångar ungdomarnas intresse och sätter tankar och känslor i rörelse. För tränare och lärare kommer ett handledarmaterial finnas tillgängligt. Det innehåller bland annat diskussionsfrågor kopplade till föreställningen samt tips på övningar som öppnar upp för samtal kring dessa frågor.

Målgrupp: Idrottande ungdomar 16-19 år samt tränare, ledare och anhöriga

Kostnad: Ingen kostnad. Vid ej meddelad frånvaro utgår dock en administrativ avgift på 200 kr.

Anmälan sker här (190 platser)

Sista anmälningsdatum 17 april.

Vi ger dessutom 3 träningsgrupper/lag med idrottsungdomar chansen att vinna resa till föreställningen och en uppföljningsträff tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, mat och snack vid ett tillfälle som vi kommer överens om tillsammans. Anmäl ert intresse senast 15 april för att ha chans till detta!

Chans att vinna #ViLyfter

Information: Emelie Olsson | E-post This is a mailto link | Tel 0708-280178

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss