Hoppa till sidans innehåll

Inspiration, livsstil och hållbarhet i fokus för Affärsverken

2018-03-12 21:23
"Vi hade räknat med en, kanske två grupper. Nu har vi två grupper igång och ytterligare två grupper är på väg att starta". Det stora intresset för att träna tillsammans på Blekinge Health Arena överträffade förväntningarna hos Affärsverkens HR-chef.
  • Uppdaterad: 2018-03-13 14:09

Affärsverken Karlskrona är en av flera arbetsplatser som tagit chansen och anslutit sig till det 10-veckors friskvårdsprogram som Blekinge Health Arena och teamet av träningsrådgivare och testledare erbjuder. De 10 veckorna inleds och avslutas med en kroppsscanning där deltagarna får en ingångs- och ett jämförelsevärde. 115 av de 216 anställda har valt att göra mätningarna och fler har blivit intresserade när kollegorna nappat. 84 anställda har sedan valt att gå med i de träningsgrupper som bildats och som tränar gemensamt en dag i veckan under 10 veckor på Blekinge Health Arena. Resterande har valt att köra sin egen träning istället, men återkommer för en ny mätning efter 10 veckor. "Vi vill också locka dem som ännu inte hittat sin träningsform. Vi har beställt träningströjor till alla och ju fler i XXL, desto bättre." säger HR-chefen Daniel Åslund.
Just gemenskapen betonas av både Daniel Åslund och kollegan Petra Ryman som är HR- och löneadministratör. Affärsverken är en utspridd arbetsplats med en mix av både fast anställda och säsongsanställda. Därför blir de gemensamma aktiviteterna viktiga för att skapa sammanhållning och befästa arbetsplatsens värdegrund. Genom att mixa träningsgrupperna träffas också kollegor som kanske annars inte ses så ofta."Ett av målen med deltagandet är att göra en livsstilsförflyttning. Det pratas i korridorerna och vi får redan många frågor om fortsättning. Det har också gett nya insikter där flera upptäckt glädjen i gruppträning", säger Petra Ryman.
 
Upplägget som Affärsverken tagit fram för sina anställda har varit att arbetsgivaren står för kostnaderna kring mätningarna och arbetstiden för den efterföljande gemensamma gruppträningen som erbjuds under 10 veckor. Kostnaden för själva passen går deltagarna själva in med med hjälp av sitt friskvårdsbidrag.
Det är dags att köra igång passet för det 20-talet deltagare som tränar på tisdageftermiddagen. Det är nästan mangrann uppslutning trots influensatider och deltagarna drar glatt på sig sina nya träningströjor. Träningsrådgivaren Andreas inleder med en genomgång av passet medan deltagarna trampar sig varma på cyklarna. Efter en stund är det dags för pulshöjande intervaller. De individuella pulsbanden som sitter på under hela passet ger varje deltagare sina egna referensvärden och hjälper dem att utmana sina gränser. Dagens pass består av tre delar där man i olika stationer även fokuserar på styrka, rörlighet och kondition. Genom en effektiv timme har gruppen med coaching från Andreas, och varandra, förflyttat sig själva ännu ett steg mot sina målsättningar.
Vill er arbetsplats också investera i er personals hälsa och välmående? Blekinge Health Arenas 10-veckors-program är en möjlighet att ha roligt tillsammans, inspiration att röra på sig, må bra och förflytta sig mot en sundare livsstil som också blir hållbar på sikt.
Vill ni veta mer om hur ni kan hitta ett upplägg som passar just er? Kontakt:
  • Andreas Mattsson, träningsrådgivare
    e-post This is a mailto link, tel 0708-148581.
  • Magnus Olsson, verksamhetsledare
    e-post This is a mailto link, tel 0708-280143
  • Zarre Othman
    e-post This is a mailto link, tel 0708-655326

10-veckors träningsprogram, informationsblad (pdf)

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455 - 36 76 50
Fax: 0455-36 76 69
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss