Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Föreningskunskap

Att ha kunskap om hur en förening är uppbyggd och hur den fungerar är väldigt viktigt för att få den att utvecklas.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:05

Särskilt viktigt är det för styrelsen att ha denna kunskap.
Vi på Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna erbjuder föreläsningar och kurser om detta baserat på utbildningsmaterialet Idrottens Föreningslära.

Idrottens föreningslära Idrottens Föreningslära är både ett koncept och samlingsnamn för utbildningar för styrelsemedlemmar och andra föreningsledare som vill utveckla sig och sin förening. Här får du chansen att vässa dina kunskaper och lära dig mer om vad som gäller för den ideella föreningen, viktigheter när föreningen och verksamheten vill utvecklas och mycket mer.

Idrottens föreningslära är för alla organisationsledare vad körkortet är för alla bilister och är samlingsnamnet på allt som har att göra med föreningskunskap, föreningsjuridik och föreningsrätt. Här ingår också utveckling av föreningens organisation och verksamhet.

Allt handlar i grunden om den ideella föreningen, om dess utveckling i nutid och framtid och om de utmaningar som står för dörren.
Kontakta Pia Hillgren, 026-65 72 73

Skribent: Marie Barrling

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss