Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Pia Hillgren Gefle IF:s tränare besökte vårens sista idrottsfrukost.

"Jag vill utmana spelarna att tänka själva"

2014-05-27 10:17

- Att komma till Gävle var lite som att komma hem. Det sa Gefle IF:s tränare Roger Sandberg som på vårens sista Idrottsfrukost pratade om ledarskap, arvet efter Pelle Olsson och att han önskar att gävlepubliken kunde ryta ifrån lite ibland.
  • Skapad: 27 MAJ 2014 10:17

Gästriklands Idrottsförbund har under våren arrangerat fyra idrottsfrukRoger Sandbergostar och på tisdagen hölls vårens sista med Roger Sandberg som gäst. Han berättade bland annat om att hans ledarskap bygger på delaktighet.
- På första träningarna kan jag väl erkänna att spelarna såg lite förvånade ut när jag bad dem hitta egna lösningar i spelet.

Han erkände också att han var lite nervös för att ta över Pelle Olsson som tränat klubben i mer än ett decenium.
- Pelle är ju den tränare som satt mest prägel på ett lag i modern tid i Sverige. Det är verkligen en balansgång huruvuda man ska bygga vidare på det gamla eller utveckla nytt.

Har du som tränare i Gefle IF ett ansvar att göra fotbollen attraktiv för Gävle?
- Ja, men det är en balansgång det också. Ska vi spela tråkig fotboll i allsvenskan eller underhållande fotboll i division två? Vad som är attraktiv fotboll är också väldigt subjektivt.

Idrottsfrukostarna har varit mycket populära och nu är det också klart att de kommer att fortsätta i höst.
- Det är så roligt att se hur människor från olika idrotter i Gästrikland hittar varandra och till och med stannar kvar efter frukostarna för att utbyta tankar och funderingar, säger Ann-Gerd Bergdahl, distriktsidrottschef på Gästriklands Idrottsförbund.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss