Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Reza bildade Gävles enda volleybollförening

2014-11-26 12:56

Reza Ahmadi kom till Sverige för snart två och ett halvt år sen. I onsdags kom han till vår Idrottsfrukost i Gävle och berättade om att han sedan dess hunnit lära sig svenska, starta ett företag och (kanske framförallt) bildat en idrottsförening.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2014 09:39

Det var i somras som Reza Ahmadi och hans kompisar tog kontakt med Gästriklands Idrottsförbund för att få hjälp med att starta en förening.

- Det är klart att det var lite svårt med språket och så men annars så var det inte så svårt att starta en förening faktiskt, säger Reza Ahmadi.

Föreningen döpte de till Gävle Volleyboll eftersom de ville att alla som vill ska känna att de får vara med.

Idag är de 15-20 spelare på träningen som de har en gång i veckan. Men de letar efter en tränare, något som Reza tycker är svårt att hitta.

- Ja, fotbollstränare kan man ju hitta 10 stycken på 30 minuter, men det är svårare att hitta en volleybolltränare, säger han.

När de hittar en tränare tror han att förening kan växa hur mycket som helst.

- Förut tror jag att många ville spela volleyboll i Gävle, men googlade utan att hitta en förening. Men nu finns det en, så grattis Gävle!

Känner du någon som känner någon som kan vara intresserade att bli tränare i Gävle Volleyboll så kontakta Ahmet Bölüktas som är föreningens idrottskonsulent.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss