Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Många idéer för integration i Hofors

Gävleborgs idrottsföreningar har redan en stor roll i länets integrationsarbete. För att ännu bättre kunna stötta det arbetet bjuder Idrottsförbundet in till träffar med idrottsföreningarna i alla länets kommuner.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:35

Gävleborgs Idrottsförbund genomför, tillsammans med länets kommuner och Frivillig i Gävleborg, en satsning i alla länets kommuner för att prata om vad framtidens föreningar ser för möjligheter och utmaningar och hur föreningarna vill jobba med till exempel integration.

I slutet av november var det Hofors tur och där fanns det ett stort intresse att diskutera dessa frågor.

Mötet resulterade bland annat i idéer om prova på aktiviteter/temaveckor, nytänkande när det gäller traditionell idrott (skapa nya former och alternativ), skapa en gemensam ”prova på kalender”, information på olika språk skriftlig folder och informationsmöte, låna/byta utrustning som tänkbara utvecklingsområden för att stärka integrationsarbetet i Hofors.

Diskussioner fördes även om att stärka och utveckla den befintliga spontanidrotten som finns i Hofors och som drivs av Pingstkyrkan och där kommunen upplåter lokaler för ändamålet.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723-55 16 05
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss