Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

  • Kilafors5Malin Sköld, 15 år, och Melker Sahlin, 16 år, har varit med i Kilafors skolidrottsförening sedan de gick i sjuan. Hakim Korselius är vuxenstöd.Foto: Marie Barrling
  • Kilafors3Malin Sköld, 15 år, och Melker Sahlin, 16 år, har varit med i Kilafors skolidrottsförening sedan de gick i sjuan. Hakim Korselius är vuxenstöd.Foto: Marie Barrling
  • Kilafors1Malin Sköld, 15 år, och Melker Sahlin, 16 år, har varit med i Kilafors skolidrottsförening sedan de gick i sjuan. Hakim Korselius är vuxenstöd.Foto: Marie Barrling
  • Kilafors_boxFoto:
  • Kilafors4Malin Sköld, 15 år, och Melker Sahlin, 16 år, har varit med i Kilafors skolidrottsförening sedan de gick i sjuan. Hakim Korselius är vuxenstöd.Foto: Marie Barrling

Skolidrottsföreningen som jobbat sig till Italien

2016-04-05 08:51

- Att vara med i en skolidrottsförening gör att jag har fått lära mig hur det fungerar i en förening. Det kommer jag ha mycket nytta av i framtiden, säger Melker Sahlin, en av de drivande ungdomarna i den mycket engagerade styrelsen i Kilafors Skolidrottsförening.
Nu har de bland annat samlat in så mycket pengar att de till helgen reser till Italien för att titta på fotboll.
  • Skapad: 05 APR 2016 08:51

Malin Sköld, 15 år, och Melker Sahlin, 16 år, har varit med i Kilafors skolidrottsförening sedan de gick i sjuan.

- Det är roligt. Vi anordnar innebandyturneringar och softbollturneringar med tjocka madrasser framför målet. Även de som inte idrottar annars kan vara med. Ingen lämnas utanför, säger Melker Sahlin, som är ledamot i styrelsen i föreningen.

42 stycken elever är medlemmar i skolidrottsföreningen på Kilafors Skola. 24 pojkar och 18 flickor. Det är lite mer än en tredjedel av alla elever på skolan.

- När man ska vara med i ett DM så måste man vara med i Skol-IF. Då har man tillgång till gymmet också, säger Hakim Korselius som är vuxenstöd på skolan.

Fotbollsresa
Och det finns fler fördelar med att engagera sig i skolidrottsföreningen. För andra gången så åker elever från styrelsen utomlands för att se på fotboll. Första gången gick resan till London år 2014 med dåvarande elever i styrelsen. Denna gång åker sex elever och två vuxna till Italien för att titta på fotboll. En resa som eleverna helt samlat in pengar till själva.

- Vi har sålt kakor och arrangerat turneringar. Hållt i ett Halloweenparty för de mindre barnen och sålt fika på öppet hus, säger Malin Sköld.

Hakim Korselius är en av de vuxna som kommer att följa med till Italien. Men han är noga med att förtydliga att det är eleverna själva som skapat förutsättningarna för att kunna åka:

- När de visar drivkraft så blir jag mer intresserad men det är alltid upp till de hur engagerade de vill vara. Och engagemang föder engagemang. Att den gamla styrelsen var så drivande har smittat av sig till dessa elever.

Förutom möjligheten att åka till Italien, vad får man med sig av att vara med i er förening?
- Det är klart att vissa elever tar med sig mer. Det beror på hur aktiv man är. Det viktiga är att fatta att man kan påverka det man vill. Om den lampan tänds så kan det ge en mycket som man kan ha användning av i arbetslivet. Men framförallt att det ger ledaregenskaper, och att man kan påverka. Att kunna gå från idé till att utföra det. Bara man har en dröm och en tanke så går det att förverkliga den, säger Hakim Korselius.

Varför ska en skola satsa på en skolidrottsförening?
- Rektor med flera på skolan måste förstå hur viktig idrotten är. Och vad det ger. Man kan utvecklas som människa på så många fler sätt i skolan än att bara plugga matte och så vidare, säger Hakim.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss