Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottslyftet


De senaste åren har arbetet med Idrottslyftet förändrats och det har skapat nya möjligheter! Avsikten med Idrottslyftet 2016–2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7–25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten i enlighet med svensk idrotts gemensamma mål med sikte på år 2025.

Här hittar du mer om Strategi 2025

Insatserna ska i hög utsträckning vara kopplade till Strategiarbetets områden och ligga i linje med det som respektive Specialidrottsförbund (SF) har identifierat som utvecklingsområden inom idrottsrörelsen. Kontakta ert specialidrottsförbund (SF) för information om hur de handhåller Idrottslyftet.

Det finns en applikation i IdrottOnline som heter Idrottsmedel. Via denna kommer föreningar fortsättningsvis att kunna söka medel från sitt Specialidrottsförbund (SF) samt DF/RF anläggningsstöd. Gotlands Idrottsförbund administrerar tre olika typer av ekonomiskt stöd till idrottsföreningar inom ramen för Idrottslyftet, ett verksamhetsstöd, stöd till föreningsutveckling och ett anläggningsstöd. 

Verksamhetsstödet på Gotland är uppdelat i tre olika prioriterade utvecklingsområden och nedan följer en beskrivning av respektive område.

Föreningsmiljön

-  Föreningsutveckling med barnet i centrum men med föräldrars delaktighet.

- Barn och ungdomar skall känna sig trygga och trivas i föreningen.

- Barn och ungdomar upplever att de kan påverka sin verksamhet.

- Fler barn och ungdomar ges möjlighet att börja och fortsätta idrotta i idrottsföreningen.

- Motiverande idrottsmiljöer.

Träning och tävling

- Träningar och tävlingar är anpassade utifrån barns behov och förutsättningar.

- Starta grupper med ”pröva på” verksamhet både för barn och ungdomar.

- Starta nya verksamheter som bygger på rörelseglädje och rörelserikedom.

- Införa nya idrotter och aktiviteter i idrottsföreningen.

- Skapa förutsättningar för idrott hela livet i idrottsföreningen.

Tränare och ledare

- Skapa förutsättningar för att få fler och utbildade ledare/tränare i föreningen.

- Våra ledare kan erbjuda verksamhet där alla som vill skall få/kunna vara med.

Föreningsutvecklingsstödet på Gotland är indelat på två fokusområden. För att ta del av detta stöd kontakta föreningens idrottskonsulent. Kontaktuppgifter

Verksamhetsutveckling

- Ta tempen på hur verksamheten i idrottsföreningen mår. Vad är bra och vad kan man göra bättre? Hur ska vi utveckla verksamheten?

Styrelseutveckling

- Hur ska vi bli en bättre styrelse? Vem gör vad och varför? Hur ska vi förändra sättet att arbeta för att utvecklas och komma vidare?

 För att ta del av Idrottslyftets stöd tar föreningen kontakt med sin idrottskonsulent vid SISU Idrottsutbildarna Gotland. Tel. 0498 - 20 70 50.

Gotlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna ser fram emot samarbete under 2019 och vi är övertygade om att Idrottslyftet i vårt distrikt kommer att locka fler barn och ungdomar till idrotten, till nya samarbeten över idrottsgränserna och en massa rörelseglädje!

 

Uppdaterad: 12 MAR 2019 14:01 Skribent: Lotta Sandström
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498207050
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss