Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Jette Buttgereit

B7 Games

  • Uppdaterad: 22 NOV 2016 08:41

B7 är en sammanslutning av Östersjöns sju största öar. Region Gotland har en samordnande roll i B7- samarbetet där olika konstellationer från det offentliga, privata och det ideella ingår. B7 fungerar som ett nätverk där idrotten och ungdomsutbyte ingår.

Ungdomarna som deltar i det internationella utbytet kommer att öka kunskapen om B7-samarbetet och de övriga deltagande öarna. Spelen riktar sig till ungdomar som är 15-16 år och består av tre idrotter, friidrott, beachvolleyboll och fotboll.

Gotland har på uppdrag av Region Gotland deltagit i alla spel som genomförts under B7 spelen eller Spartakiaden som tävlingen hette i början.

GI har på uppmaning av Region Gotland sett till att ha en samordnande funktion utifrån idrottens perspektiv, vilket innebär träffar och information till respektive idrotter men även delta i de förmöten som genomförs av arrangerande ö året innan spelen.

Gotlands Idrottsförbund i samverkan med Gotlands kommun arrangerade även B7 spelen 2004 samt i samverkan med Region Gotland 2012.

Deltagande öar i samarbetet är förutom Gotland, Öland, Åland, Rügen, Ösel och Dagö.

Bornholm har tidigare varit med i samarbetet men har dragit sig ur under 2013.

Kontaktperson Gunnel Österberg 20 70 59.

Skribent: Gunnel Österberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498207050
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss