Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

31 länder är representerade vid internationellt idrottsmöte i Visby

2018-06-07 13:01

Gotland står tillsammans med Riksidrottsförbundet värd när den internationella organisationen ENGSO (European Non-Governmental Sports-Organisation) håller årsmöte. De 71 deltagarna, 34 kvinnor och 37 män, kommer från 31 olika länder.
  • Uppdaterad: 2018-06-07 13:01

En av föreläsarna är Shamima Aktar, Gotlands Idrottsförbund, journalist och bloggare som mångfalt prisats för sitt integrationsarbete på Gotland.

Riksidrottsförbundets Jenny Svender föreläser om resan mot en jämställd idrott i Sverige och Shamima Aktar berättar om flykten från Bangladesh och arbetet i dag med integration genom basketboll för nyanlända kvinnor på Gotland.

– Att vi kan berätta om vårt arbete i Sverige för jämställdhet och idrott och integration känns viktigt och i jämförelse med många andra länder i Europa har vi nog kommit avsevärt längre. Även om vi ändå har långt kvar kan vi förhoppningsvis inspirera och motivera andra, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och ENGSO.

Under mötet berörs ämnen som jämställdhet och inkludering med fokus på hbtq- och integrationsperspektiv. Dessutom diskuteras EU:s idrottspolitik.

Region Gotland är värd för fredagens välkomstmiddag, konferensen avslutas lördag kväll när landshövding Cecilia Schelin Seidegård och Riksidrottsförbundet står värd för en middag i Residenset på Strandgatan.

Mötet pågår 8-10 juni på Strand Hotel, Visby.

 

Fakta/ENGSO:
ENGSO är förkortning av European Non-Governmental Sport-Organisation, och en samlingsorganisation för icke vinstdrivande riksidrottsförbund och idrottsorganisationer i Europa. ENGSO är civilsamhällesaktör med fokus på idrottens sociala och politiska dimension. Idrottsorganisationer från 33 europeiska länder är medlemmar i ENGSO och Sverige är ett av dessa.

För mer information kontakta

Marie Denitton
Internationell handläggare Riksidrottsförbundet
This is a mailto link
08-699 62 08

Bo Ronsten
Distriktsidrottschef Gotlands Idrottsförbund
This is a mailto link
0498-20 70 73

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498-20 70 50
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss