Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nationellt idrottsmöte till Gotland!

2018-06-01 14:26

Region Gotland står i år värd för Mötesplats Idrott och Destination tillsammans med Gotlands Idrottsförbund i Visby den 16-17 oktober. Över 100 deltagare förväntas delta på kongressen.
  • Uppdaterad: 2018-06-01 14:26

Riksidrottsförbundet/Centrum för idrottsevenemang är arrangör av mötesplatsen. De inbjudna är Sveriges specialidrottsförbund, distriktsidrottsförbunden och ett 30-tal destinationer i Sverige som strategiskt arbetar med idrottsmöten och idrottsevenemang på beslutsfattande nivå. Mötesplats Idrott och Destination genomfördes första gången i Uppsala 2013 och har sedan dess arrangerats årligen runtom i Sverige.

Arbetet under dagarna styrs av Riksidrottsförbundet (RF)/Centrum för idrottsevenemang inom ramen för strategin kring internationella idrottsevenemang.

Syftet med mötesplatsen är att skapa kontakter, nya samarbeten och ökad samverkan i arbetet med idrottsevenemang och idrottsmöten, för att skapa fler hållbara idrottsevenemang i Sverige (nationella och internationella).

- Det här blir den tredje större idrottskonferensen som anordnas i år, idrottsrörelsen betyder mycket för besöksnäringen på Gotland och det är med stolthet vi får visa övriga landet hur vi samverkar kring dessa frågor. Med 90 planerade Idrottens Ö arrangemang finns förutsättningar att slå alla tidigare rekord, säger Bo Ronsten, distriktsidrottschef vid Gotlands Idrottsförbund.

- För Gotlands del är det en fantastisk möjlighet att få samverka med andra kommuner/regioner om utvecklingsfrågor och strategiska satsningar för att stötta idrotten lokalt, säger Per Wallstedt, idrottsstrateg vid Region Gotland.

Skribent: Region Gotland

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498-20 70 50
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss