Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Gästnätter ökar med gotländsk idrott

2019-02-11 17:45

Enligt siffror från Tillväxtverket minskar antalet gästnätter på Gotland för andra året i rad. Den gotländska idrotten går mot strömmen. Evenemang arrangerade av den gotländska idrottsrörelsen ökade i antalet gästnätter under fjolåret.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 17:45

Antalet gästnätter genererade av den gotländska idrottsrörelsen ökade med nästan tio procent under 2018. Detta om vi räknar bort det fantastiska arrangemanget Island Games
Dessutom ökade antalet evenemang arrangerade inom konceptet Idrottens Ö, evenemang med fastlandsanknytning i samarbeten mellan Gotlands Idrottsförbund, de gotländska föreningarna och Destination Gotland.
– Vi hade hela nittiofyra Idrottens Ö-evenemang, i så många som 36 olika idrotter. 89.228  gästnätter på idrottens evenemang, att jämföras med 81.093 (2017), då vi får inte glömma bort att till den siffran tillkommer ordinarie serieresor och golfresor, säger Mona Snäckerström ansvarig för besöksnäringsfrågor i GI styrelsen

Av de totalt nittiofyra evenemangen har trettioen ökat i antalet gästnätter. Dessutom tillkom trettioen nya evenemang på den gotländska idrottsevenemangskartan, bland dem sju SM, ett Junior SM samt sju internationella och nationella idrottsmöten.
– Flera kommuner och destinationsbolag jobbar oerhört intensivt med idrottsevenemangsfrågan och risken är att vi inom idrotten också kommer tappa mark mot andra destinationer om vi inte gemensamt näringen, idrotten och det offentliga utvecklar en evenemangsstrategi för att möta den ökade konkurrensen menar Mona

I jämförelsen mellan 2017 och 2018 ingår inte ö-olympiaden NatWest Island Games, som skapade 33 192 gästnätter för den gotländska turistnäringen.

Foto: Roger Björkman

 

Skribent: Roger Björkman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498207050
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss