Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Prova-på-kväll lockade rullstolsburna

2017-10-19 15:29

Allmänheten var inbjuden när Luleå Curlingklubb bjöd in till prova-på-kväll i ishallen i Luleå.
  • Uppdaterad: 2017-10-19 20:54

Rullstolsburna var särskilt välkomna eftersom curling är en idrott som passar utmärkt för den som sitter i stol och dessutom är enkel att utöva tillsammans med gående.

-  Hela aktiviteten är ett sätt för vår klubb att visa upp sig och locka fler medlemmar. Rullstolscurlingen växer i Sverige och världen och vi vill haka på trenden och erbjuda verksamhet inom föreningens ramar, säger Görgen Edenhagen, ordförande i Luleå Curlingklubb.

Träffen var ett samarbete mellan föreningen, Svenska Curlingförbundet, Norrbottens Parasportförbund och SISU Idrottsutbildarna.

- Curling passar utmärkt för den som sitter i stol. Sporten har anpassats så att de rullstolsburna använder en "sticka" för att skjuta iväg stenarna och de sopar inte isen framför stenen, säger Görgen.

Den 29 oktober startar en nybörjarkurs som är öppen för alla. Den kostar 150 kr och då ingår avgiften för första årets medlemskap och blå kortet som är ett slags ”curlingkörkort”.

 - Vi är en liten förening som snart firar 50 år. Vi hoppas på att bli fler och lite större och vill göra avtryck inte bara på Norrbottenskartan utan också i Sverige. Det känns kul att det händer något, säger en entusiastisk ordförande när han redogör för vad han vill att prova-på-kvällen och nybörjarkursen ska ge för resultat.

Inbjudan till nybörjarkursen i curling (pdf)

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss