Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Annemari Johansson Årets mångfaldsstipendiat Knut Henriksson med Kjell-Åke Nilsson Sparbanken Nord - Framtidsbanken samt Katarina Halvarsson distriktsidrottschef Norrbottens Idrottsförbund.

Fotbollstränare får Sparbanken Nords mångfaldsstipendium

2018-06-18 23:33

Knut Henriksson, tränare i Malmbergets AIF får ta emot Sparbanken Nords mångfaldsstipendium som delas ut av Sparbanken Nord och Norrbottens Idrottsförbund i samarbete, i år för tredje gången.
  • Skapad: 18 JUN 2018 23:33

Knut får stipendiet på 25 000 kr med motiveringen: 

"Knut Henriksson har jobbat som fotbollstränare i många år. Med stort engagemang har han framgångsrikt lyckats integrera ensamkommande flyktingbarn i det befintliga laget. Fotbollslaget var i början en oslipad diamant där resultatet inte var i fokus utan värdegrunden, som alltid är en viktig del i Knuts ledarskap. Ett ledarskap som har gett både goda samhällsmedborgare och resultat på fotbollsplanen. Knut är ett gott föredöme med ett gott hjärta som leder efter idrottsrörelsen värdegrund."

- Arbetet med att integrera nyanlända i vårt samhälle så att de vill bo och verka i vår region är en viktigt del i vårt tillväxtarbete, säger Kjell-Åke Nilsson Sparbanken Nord - Framtidsbanken. Där gör Knut ett oerhört värdefullt arbete.

Värdegrunden viktigast i Malmbergets AIF
Knut har tränat pojkar födda 2000 i Malmbergets AIF i många år.

- När så pojkarna började komma upp i tonåren (2013-2014) så kom det en hel grupp ensamkommande flyktingpojkar som ville börja spela fotboll, säger Knut.

Men stor framgång har Knut lyckats sammanföra nya och gamla lagmedlemmar och skapat en gemenskap som inte bara ger resultat på fotbollsplanen, utan även i samhället.

- För mig har värdegrunden alltid varit det viktigaste, fortsätter Knut. Det viktigaste är att vara en bra medmänniska och att samarbeta - då kommer bra fotboll på köpet!

Att årets stipendiat är hedrad och tacksam för utmärkelsen går inte att ta miste på. Han vill dock påpeka att det är fler som ska ta åt sig äran.

- Framför allt är det här jättekul för hela laget och för klubben. Det här är ju ingen "one-man-show" - vi har gjort det här tillsammans! Helst hade jag velat ha alla grabbarna med mig här på scenen, men det hade kanske blivit trångt, avslutar Knut.

Om Sparbanken Nords Mångfaldsstipendium

Stipendiet på 25 000 kr delas ut till en aktivitetsledare eller organisationsledare som aktivt arbetar för att öka mångfalden i föreningen och därmed i den norrbottniska idrotten. Arbetet sker till exempel genom att personen:

  • tar tillvara på möjligheter och undanröjer hinder för mångfald - på alla plan och nivåer
  • tar tillvara på olika kompetenser, erfarenheter och talanger
  • arbetar aktivt i föreningen för lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla oavsett bakgrund och förutsättningar
  • arbetar för att öka förståelsen människor och grupper emellan.

Ledaren ska vara engagerad i en idrottsförening i Norrbotten.

Här kan du läsa om hur du söker stipendiet

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss