Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Get together – play together

2018-03-18 18:14

Barents Winter Games handlar förstås om sport. Men också om att utveckla vänskapsband mellan ungdomar i Barentsregionen.
  • Uppdaterad: 2018-03-18 18:14

Energin är påtaglig inne i aktivitetscentret Alcatraz. Var man än tittar samlas grupper av ungdomar och samtalar med varandra. Andra rör sig med bestämda steg i jakten på att hitta fram till någon av de roliga aktiviteter som erbjuds under kvällens ”get together – play together. Då och då bryter ett skratt igenom sorlet av röster från spelens 1000 aktiva ungdomar som kommit till Alcatraz för att koppla av och ha kul tillsammans.

- Barents Winter Games är en rolig upplevelse, något mer än en vanlig tävling.  Invigningen igår var jättecool, konstaterar konståkarna Saga Landström och Lovisa Thylin från Skellefteå.

Konståkningstjejer från Skellefteå

Just att deltagarna kommer från fyra olika länder lyfter tjejerna fram som något extra kul, även om språket är en barriär som kan försvårar att lära känna idrottare från de andra länderna.

- Ikväll är vår plan att haka på några andra konståkare och förhoppningsvis lära känna nya medtävlare, säger tjejerna förhoppningsfullt innan det är dags att bege sig in till kvällens flaggceremoni där Barentsflaggan lämnas över till nästa spels arrangör Murmansk.

Från Murmanskregionen i Ryssland har Evgeni, Oleg och Vanya kommit för att tävla i alpin skidåkning. Tolken Maria håller sig i närheten av trion och rycker snabbt in och stöttar upp med språket. Ryska truppen har med sig ett 20-tal tolkar som ska vara en möjliggörare och brobyggare i kommunikationen mellan deltagarna.

- All samla så här många idrottare tillsammans gör att man känner sig som en del av ”the arctic spirit”, säger killarna som samtidigt passar på att berömma arrangörerna av det de tycker är välarrangerade tävlingar.

Vänskap, tolerans och förståelse är några av Barents Winter Games ledord.  När kvällens ”get together” är över har nya kontakter knutits och erfarenheter delats mellan ungdomar från fyra länder. Allt paketerat i en aktiv, rolig, rörlig och intressant förpackning!

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss