Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Elisabeth Lindström

Stina förstärker integrationsteamet

2018-02-07 20:44

Vårt senaste tillskott Stina Klasson ska jobba som samordnare för Easy Going activites, projektet som har till uppgift att anordna idrottsaktiviteter på asylboenden för personer över 18 år.
  • Uppdaterad: 2018-02-08 11:40

Stina Klasson sprudlar när hon prata om förväntningarna på sitt nya jobb. En dröm har gått i uppfyllelse, att få jobba med idrott på heltid. 

Tillsammans med kollegan Niklas Grau ska hon hitta kreativa vägar att ge asylsökande i Norrbotten en meningsfull fritid som samtidigt förbättrar den fysiska och psykiska hälsan under en väntetid som ofta upplevs lång och mentalt krävande. I tjänsten ingår också att vara ett stöd för idrottsföreningar i hur de kan öppna upp sin verksamhet för nyanlända och personer med utländsk bakgrund.

Stina är en idrottstjej ut i fingerspetsarna. Med ett förflutet som aktiv inom längdskidåkning, basket, fotboll och innebandy har hon koll på läget. Hon vet vad som krävs både vad gäller att vara målinriktad men också att vara en bra lagspelare. Det är egenskaper som kommer att passa bra in i projektet Easy going activites, där både envishet, kreativitet och viljan att möta människor där de befinner sig kommer att behövas.

Förmågan att kunna se och möta människor med vitt skilda bakgrunder och förutsättningar har hon utvecklat i sina tidigare arbeten som personlig assistent och resurspedagog i skolan. När den idrottsliga karriären tog slut på grund av skador kanaliserade hon sin kärlek till idrotten genom att utbilda sig till gyminstruktör. En stimulerande roll där hon också lyfter fram behovet av att se var och en och att locka fram varje persons egen ambitionsnivå och inre drivkrafter.

- Jag ser fram emot att jobba med de asylsökande, säger Stina som precis har avslutat sin andra arbetsdag på Norrbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna med ett besök på Piteå Havsbads asylboende för att utforska hur aktiviteterna där kan utvecklas.

Det blev en lång dag konstaterar hon när hon full av intryck sätter sig i bilen för att köra tillbaka till Luleå, till sin sambo och deras 14 månader gamla son.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss