Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Brokindshallen invigd

2018-06-01 11:43
Idag invigdes idrottshallen i Brokind i strålande sommarväder. Hallen ligger i anslutning till fotbollsplanen och Brokinds nya skola och tanken är att både skola, idrottsföreningen och privatpersoner ska kunna använda den.
  • Uppdaterad: 2018-06-01 11:45

Östergötlands Idrottsförbund var med på invigningen av den fullstora idrottshallen, som är byggd för många olika idrotter.

Idrottshallen har planerats under många år och nu är den äntligen färdig och full av aktivitet. Ett stort engagemang från Brokinds IF och arbetsgruppen för idrottshallen har varit en av framgångsfaktorerna i att den nya hallen nu finns på plats. Föreningen har sedan 2014 bland annat uppvaktat kommunen med namninsamlingar, tagit reda på vad medlemmarna ville ha hallen till och jobbat hårt med finansieringsfrågan.

Linköpings kommun har sedan starten varit en viktig aktör i att få till stånd en idrottshall i Brokind. Nu har hallen blivit verklighet tack vare insatsen från kommunen och medel från bland annat Östergötlands Idrottsförbund, arvsfonden och Kinda-Ydre Sparbank.

- Östergötlands Idrottsförbund har stöttat föreningen i arbetet med den nya hallen, berättar Johan Råsbrink, idrottsstrateg på Östergötlands Idrottsförbund. Det känns otroligt roligt att vara här idag och se ett gott exempel på att vårt anläggningsstöd gör nytta och kan bidra till idrottens utveckling i Östergötland.  

Bild på ÖIf och Brokinds IFs styrelse bakom ett handbollsmål

Kristin Lönnqvist och Johan Råsbrink från Östergötlands Idrottsförbund tillsammans med Brokinds IFs styrelse vid invigningen.

- Tillgången till anläggningar och ytor för idrott, rörelse och rekreation är en av våra viktigaste intressepolitiska frågor, säger Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef. Det är fortfarande stor brist på anläggningar i Östergötland och från idrottens sida jobbar vi kontinuerligt med att driva frågan. Invigningen av Brokindshallen idag är mycket positiv, en stor, fin och funktionell hall som förhoppningsvis kommer ge möjlighet för fler barn och vuxna att idrotta och röra på sig.

Brokinds IF sökte och fick stöd till anläggningen från Östergötlands Idrottsförbund via Idrottslyftet, där stöd till anläggningar och idrottsmiljöer är en del. Stödet ska bland annat bidra till att skapa nya aktivitetsytor för barn och ungdomar.

Mer information om hur din idrottsförening kan söka anläggningsstöd finns på vår webbplats: https://bit.ly/2kDtlRN.

För mer information kontakta gärna:
Idrottsstrateg Johan Råsbrink, tfn: 010-476 50 70
Distriktsidrottschef Kristin Lönnqvist, tfn: 010-476 50 25

 

Skribent: Marie-Louise Elebring
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 010-476 50 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss