Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Introduktion Physical Literacy och information om rörelserika samhällen

03 SEP 2018 14:09
Endast 44% andel pojkar och 22% andel flickor rör sig tillräckligt mycket. Att vara rörelserik är nämligen lika viktigt som att kunna räkna, skriva och läsa. Vi vill att så många som möjligt ska ha lust och förmåga att röra sig så mycket som möjligt.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2018 21:40

Dr Dean Kriellaars (CAN)
Verksam vid University of Manitoba, en väl anlitad talare världen över och har utvecklat många metoder och program som används brett i Kanada. Den 10 september kommer han till Linköping för att föreläsa om hur vi kan vända trenden med målet att få 100 % rörelserika barn och unga.

Under föreläsningen får vi en allmän introduktion till “physical literacy”, eller rörelseförståelse som vi valt att översätta det till på svenska, som är ett nytt perspektiv för att öka barns fysiska aktivitet. Vi vill hjälpa dig att förstå vad rörelserikedom innebär, hur man kan använda det för att förbättra befintliga aktiviteter och hur man kan skapa en samverkan inom ett samhälle så att barn ökar sin lust, förmåga och möjlighet att röra på sig. Tillsammans kan vi förändra synen på vad som motiverar barn och unga till aktiva liv så att de får samma rätt till rörelse och därmed samma förutsättningar att må bra och prestera bra. Vi vill att alla barn och unga ska bli rörelserika!

Vi erbjuder två olika föreläsningstillfällen - en på dagtid och en på kvällstid.

Läs mer och anmäl dig via länkarna nedan. Det finns ett fåtal platser kvar.

Anmälan dag

Anmälan kväll

Skribent: Anneli Björkman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss