Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Regional överenskommelse med civilsamhället ska lyfta länet

11 DEC 2018 09:45
En överenskommelse mellan Region Östergötland och ett 40-tal idéburna organisationer ska fördjupa samverkan och bidra till lösningar på dagens och framtidens samhällsutmaningar.
  • Skapad: 11 DEC 2018 09:45

Östergötlands idrottsförbund är en av organisationerna som är med i överenskommelsen.

Allt fler regioner tecknar överenskommelser med den idéburna sektorn, det vill säga alla de aktörer som finns inom olika delar av civilsamhället. Överenskommelserna ska fungera som en dörröppnare till samverkan på jämlika villkor.

– Det finns så många viktiga framtidsfrågor som vi behöver samarbeta kring. Det handlar exempelvis om hälsa, integration, miljö och utbildning. Genom att ge ett större inflytande och tillvarata människors engagemang och drivkraft vill vi påverka samhällsutvecklingen i positiv riktning, säger Anita Jernberger (L), ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Beslut om en överenskommelse på nationell nivå togs redan 2008. I juni förra året beslutade regionfullmäktige i Östergötland att satsa på en regional överenskommelse. Nu är den på plats och redo att undertecknas den 11 december. Mer än 40 regionala organisationer deltar i överenskommelsen, däribland idrottsföreningar, kulturaktörer, kyrkor och organisationer för funktionshindrade.

– Som representanter för idrotten är vi nöjda med det arbete som nu lett fram till en överenskommelse om samverkan. Den ger oss ett gemensamt förhållningssätt och spelregler att utgå ifrån i den fortsatta dialogen om hur vi tillsammans kan ta oss an samhällsutmaningarna, där civilsamhället får en allt viktigare roll, säger Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef vid Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

Media är välkomna när överenskommelsen undertecknas under högtidliga former den 11 december klockan 17-19. Platsen är Missionskyrkan i Linköping.

För mer information kontakta gärna:
Distriktsidrottschef Kristin Lönnqvist, tfn: 010-476 50 25, This is a mailto link 

Skribent: Marie-Louise Elebring
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss