Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Riksidrottsförbundet får en miljon kronor till idrottens jämställdhetsarbete

2017-12-18 09:05
Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, och Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef Östergötlands Idrottsförbund, tar emot en miljon kronor från Stadium till idrottens arbete med jämställdhet.
  • Uppdaterad: 2017-12-18 09:07

Stadiums vd Karl Eklöf delar ut checken vid en ceremoni i Idrottens Hus i Linköping den 19 december.

Under kampanjen ”Fill the Stadium” som genomfördes i augusti-september, samlade Stadium in klapp-emojis för att belysa de orättvisor som tvingar kvinnor, och därmed hälften av Sveriges idrottare, att prestera i motvind. Efter 50 000 klappar skulle Stadium skänka pengar till Riksidrottsförbundets arbete för jämställd idrott. Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, besöker nu Linköping bland annat för att ta emot prischecken.

– Svensk idrott är inne i ett spännande och intensivt utvecklingsarbete just nu och tack vare det här bidraget kan vi få ännu mer tyngd i stegen i resan mot en mer jämställd och inkluderande idrott. Tillsammans med Stadium, idrottsstjärnor och våra distriktsidrottsförbund får vi extra kraft i att utbilda föreningsledare, föräldrar och aktiva över hela landet, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

– Vi valde att samarbeta med Riksidrottsförbundet då vi helt enkelt tror att Riksidrottsförbundet har bäst förutsättningar att göra skillnad för hela idrottssverige. Jämställdhet är en av RF:s mest prioriterade frågor och de har varit positiva till projektet redan från dag ett. Att arbetet nu sprids över landet med hjälp av distriktsidrottsförbunden är oerhört positivt, säger Karl Eklöf, vd Stadium.

Vid sitt besök i Linköping kommer Björn Eriksson även att träffa representanter för östgötska specialdistriktsförbund samt kultur- och fritidschefer från kommunerna för att diskutera möjligheter och utmaningar med idrottens strategiarbete.

Media är välkomna att vara med vid överlämnandet av checken. Tid finns för intervjuer.

Tid: Tisdag den 19 december, samling för media kl. 11:45.
Plats: Idrottens Hus, Linköping Arena, Linköping (ingång på den södra långsidan av arenan)

För mer information kontakta gärna:
Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna
Tel: 010-476 50 25, This is a mailto link
Angelica Larsson, PR & Informationschef Stadium
Tel: 070-580 39 31, This is a mailto link

Skribent: Anneli Björkman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 010-476 50 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss