Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Fredrik Schlyter

Riksidrottsforum 2020 till Norrköping

19 DEC 2018 10:17
I november om två år fylls Norrköping av idrottsmänniskor när idrottsrörelsens beslutsfattare samlas för att hålla Riksidrottsforum, RIF. Ungefär 300 besökare från hela landet beräknas delta i Riksidrottsforum 2020.
  • Skapad: 19 DEC 2018 10:17

Beslutet att lägga RIF 2020 i Norrköping togs av Riksidrottsförbundet, RF, förra veckan. Norrköping fick det ärofyllda uppdraget i konkurrens med bland annat Västerås och Uppsala.  

Riksidrottsforum arrangeras vartannat år och är ett forum där ledning och styrelser från de svenska specialidrottsförbunden och distriktsidrottsförbunden möts. Under mötet diskuteras bland annat beslut om remisser och förslag till idrottsrörelsens högsta beslutande organ Riksidrottsmötet, RIM. Riksidrottsförbundet, RF, står som huvudarrangör i samarbete med Östergötlands Idrottsförbund och Louis de Geer Konsert och Kongress, där konferensen kommer att hållas.

- Vi är stolta och glada över att få arrangera ett Riksidrottsforum i Norrköping, säger distriktsidrottschef Kristin Lönnqvist. Vi har kapaciteten och kunnandet för att ta emot idrottsrörelsens beslutsfattare och Norrköping med alla sina idrottsföreningar är ett perfekt ställe för konferensen.

- Vi ser fram mot att tillsammans med Östergötlands Idrottsförbund göra Riksidrottsforum till något speciellt, säger Liselotte Andersson, t f VD Louis de Geer Konsert och Kongress. Med Industrilandskapet, våra unika lokaler och vår erfarenhet av att arrangera stora konferenser och event är förutsättningarna att bidra till ett lyckat evenemang mycket goda.

Riksidrottsforum är ett forum för erfarenhetsutbyte och viktiga samtal om idrottsrörelsens utveckling, framtid och förutsättningarna för att fortsatt vara en framgångsrik folkrörelse.

För mer information kontakta gärna:
Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna
Tfn: 010-476 50 25, e-post: This is a mailto link

Skribent: Marie-Louise Elebring
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss