Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Startskott i Norrköping för vårens politikerträffar

2018-04-12 11:26
Politiker och idrottsföreningar från Norrköping samlades i Idrottens Hus i Norrköping den 10 april för valårets första idrottsliga politikerträff.
  • Uppdaterad: 2018-05-03 10:54

Från politiken deltog representanter för socialdemokraterna (S), moderaterna (M), Kristdemokraterna (KD), Vänsterpartiet (V), liberalerna (L), Centerpartier (C) och Sverigedemokraterna (SD).

Kvällen började med att Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef, berättade kort om idrottens strategiarbete och de utmaningar vi står inför med bland annat det faktum att svenska barn rör sig alldeles för lite i vardagen. Under kvällen fick partierna sedan möjlighet att ge idrottsrörelsen svar på vad de är beredda att göra för att fortsätta utveckla idrotten och förbättra förutsättningarna för föreningslivet i Norrköping. Engagemanget från de medverkande idrottsföreningarna var stort och politikerna ställdes mot väggen i ett antal viktiga frågor. Den största frågan var utan tvekan idrottsanläggningar, men även idrottens finansiering, integration och möjligheten för äldre att idrotta togs upp. 

Östergötlands Idrottsförbund bjuder under valåret 2018 in politiker i ett antal kommuner till träffar mellan politiker och idrottsföreningar. Om du som är engagerad i en idrottsförening vill träffa dina lokala politiker och få svar direkt är du mycket välkommen till någon av följande träffar (klicka på respektive datum för mer information och anmälan):

Mjölby 19 april
Motala 24 april
Linköping 26 april
Finspång 15 maj
Söderköping 17 maj

Frågor? Kontakta gärna Kjell Augustsson, This is a mailto link

Skribent: Anneli Björkman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 010-476 50 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss