Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Efter succén: Nu finns mer verktyg och stöd för idrotten

2013-04-12 14:30

De 70 platserna till de tre frukostseminarierna blev fullbokade tidigt. 1 500 har sett filmerna. ”Bredd före elit – eller både och? Idrott på barns villkor” blev en succé. Och gensvaret har varit enormt. Nu börjar arbetet för att det i framtiden blir idrott på barns villkor, i alla föreningar. – Nu ska vi sammanfatta alla fantastiska föreläsningar, diskussioner och medskick som de här seminarierna gett oss så att vi kan gå vidare med att stötta idrotter så att verksamheten bedrivs på barnens villkor och följer barnkonventionen, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef.
  • Skapad: 12 APR 2013 14:30

Ett brett spann av idrotter till små och stora föreningar från framför allt Stockholms stad har varit på plats när Stockholms Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna Stockholm och Idrottsförvaltningen arrangerat ”Bredd före elit – eller både och? Idrott på barns villkor”. 
– Jag är jätteglad över att så många föreningar varit på plats för att diskutera barns villkor inom idrotten, det engagerar många. Nu handlar det om att lyfta fram goda idéer och att jobba vidare med de här frågorna inom föreningarna. Seminarierna är avslutade, men det är starten på ett arbete, säger Cinnika Beiming.

För att bygga bra barn och ungdomsidrott har den röda tråden genom seminarieserien varit att ha utbildade ledare och tydliga riktlinjer för hur man ska bedriva sin verksamhet inom föreningarna.
– Vill föreningarna ha hjälp ska de vända sig till oss. Med det nya skattningsverktyget kan föreningen tillsammans med sin föreningsutvecklare arbeta fram vad man bör utveckla för att få en bra barn och ungdomsverksamhet, säger Gunilla Lindström, verksamhetschef på SISU Idrottsutbildarna Stockholm.

Nedan kan du se alla tre frukostseminarier

Del 1:

Tomas Peterson, professor i Idrottsvetenskap vid Malmö högskola, föreläser om huruvida Barnrättsperspektivet och talangselektion går att förena.

Seminariet avslutas med en paneldiskussion med Birgitta Persson från Gymnastikförbundet Öst och Per Källman, landslagsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

  

Del 2:

Första föredraget handlar LTAD-modellen som utgår ifrån individens
mognadsnivå snarare än kronologisk ålder. Emil Persson, utvecklings- och landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.

Avslutning. Panel med Djurgården Hockey och Svenska
Fotbollförbundet

  

Del 3:

Hur får vi fler barn och ungdomar att börja/stanna kvar längre i idrottsföreningar?

Ledarinspiratör Jim Thuresson och Peter Eriksson, Barn- och ungdomsansvarig på Riksidrottsförbundet föreläser.

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss