Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Mer kompetenta - tack vare SISU

2013-04-19 08:51

Vallentuna-Össeby OL startade sitt samarbete med SISU Idrottsutbildarna Stockholm för ett år sedan. I dag är man en mer kompetent och strukturerad förening. – Framför allt funderar vi på hur vi fungerar som förening förutom att ha orientering. Som att ha utbildning för medlemmarna och se framåt i vår verksamhet, säger Marianne Carlberg, styrelsemedlem och utbildningsansvarig.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:34

När Marianne Carlberg var på utbildning på Svenska Orienteringsförbundet fick hon tipset om att samarbeta med SISU.
– Det har gett oss mycket. Vi hade inte haft någon kontakt med SISU innan. Nu har vi kommit i gång med lärgrupper och tittar på andra utbildningar.
Marie Hedlund är klubbens föreningsutvecklare. Hon tycker att klubben tagit stora kliv sedan de startade samarbetet för cirka ett år sedan.
– Vi gjorde en analys av föreningens verksamhet och hur vi kunde utveckla den tillsammans så att den kunde bli ännu bättre. Stödet de får genom oss är allt från Idrottslyftet, skräddarsydda utbildningar som till exempel: idrottsskador, kostföreläsningar och IdrottOnline-kurser.

Kontakta Marie Hedlund om er förening vill hjälp av SISU.

Att sitta i lärgrupper har gett föreningen mycket, berättar Marianne Carlberg:
– Vi lär oss mer och har bland annat startat upp teorikurser i orienteringsteknik. Vi arbetar mer i projektform och styrelsen jobbar med föreningsutveckling. Vi har även startat ett skolprojekt där vi inlett ett samarbete för att ta fram skolkartor, som är speciellt ritade för det lilla närområdet runt skolan.

Här kan du hitta SISU:s utbildningar.

Känner ni er mer kompetenta i dag som förening?
– Ja, absolut. Framför allt funderar vi på hur vi fungerar som förening förutom att ha orientering.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss