Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pontus Gyllensten Yvonne Claesson, ordförande i Stockholms Baseboll och Softbollklubb utanför den nya slagtunneln (bilden är tagen i augusti).

Drömmen om att träna på vintern verklighet - med hjälp av Idrottslyftets anläggningsstöd

2015-11-24 06:00

Efter flera års arbete är snart slagtunneln för baseboll och softboll i Skarpnäck färdig. Stockholmsidrottens bidrag genom Idrottslyftets anläggningsstöd har hjälpt Stockholm baseboll och softboll klubb att förverkliga drömmen om att även kunna träna på vintern och samtidigt ge förutsättningar att ta emot fler som vill börja spela.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2017 13:47

För att utveckla idrotterna baseboll och softboll är slagtunneln ett välkommet tillskott.

– Det finns inga inomhusanläggningar där vi kan träna vår sport fullt ut på vintern, säger Yvonne Claesson, ordförande i Stockholms Baseboll och Softbollklubb som byggt slagtunneln.

– I gymnastiksalar kan man kasta och träna kondition men inte det som är stor del av sporten, att slå.

Totalt har bygget kostat cirka 2 miljoner kronor. Genom Idrottslyftets anläggningsstöd har man fått 750 000 kronor.

Den större delen av slagtunneln är byggd av medlemmarna själva.

– Våra spelare och ledare har lagt ner mycket tid och gjort större delen av arbetsinsatsen. Det hade kostat för mycket att hyra in någon, säger Yvonne Claesson.

EuroGames8

Slagtunneln kommer ge unika möjligheter inte bara för Stockholm baseboll utan även för de två andra föreningarna, Söder softboll och Enskede baseboll, som tränar på Skarpnäcksfältet.

–  För klubben innebär det att vi kan ta emot fler eftersom vi har mer träningsutrymmen. Det kommer också betyda att vi får en helt annan spelarutveckling på alla nivåer då vi kan utöva idrotten året runt, säger Yvonne Claesson och fortsätter:

EuroGames9

Skarpnäcksfältet under utomhussäsongen. Nu kan man även träna inomhus.

–Tankar finns även att  vi i framtiden har möjlighet att starta upp annan verksamhet på eftermiddagar och kanske inleda samarbeten med exempelvis gymnasieskolor. Den slagtunneln som vi har finns det ingen motsvarande av i Sverige. Det kommer säkert göra att även andra föreningar och  landslagen i baseboll och softboll kan använda anläggningen i syfte att driva utvecklingen inom Svensk baseboll och softboll vidare säger Yvonne Claesson. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Full fokus på utbildning av ledare i Järla IF under november

Konståkning en av idrotterna som växer mest - mer isytor hade gett ännu fler chansen

Sätt barnens idrottande i fokus - beställ vår värdegrundsskylt

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss