Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Bollspel


De blå rubrikerna för varje aktör innehåller en länk till deras egen hemsida där du hittar mer utförlig information. 
       
       
BOULEALLIANSEN
Vi tränar boule året om. Under maj till augusti spelar vi i Botaniska trädgården och resten av året i Boulehallen i Gottsunda. För information och kontaktuppgifter se hemsidan.
       
       
CAMPUS 1477

På våra två anläggningar Science Park och Blåsenhus kan du spela flera olika bollsporter på våra drop-in tider. Det är ett alternativ för dig som vill spela boll lite då och då men inte vill/kan spela i ett lag. Det går bra att komma ensam. De idrotter som finns att välja på i dagsläget är Basket, Dodgeball, Futsal, Innebandy, Ultimate Frisbee och Volleyboll. Det finns även möjlighet att boka beachvolleyplan samt inomhushall för fritt spel.

För mer information se hemsidan eller kontakta receptionen Blåsenhus 018-471 69 50 eller receptionen Science Park 018-471 69 40.

Kostnad      
Engångsbiljett: 130 kr
Klippkort 10 ggr: 995 kr
Övriga kort och studentpriser se hemsidan.    
       
       
FYRISBEACH BEACHVOLLEYKLUBB      

Från maj till augusti hålls träningsgrupper i beachvolley för nybörjare upp till elit. För att delta i träningsgrupperna krävs anmälan och medlemsskap.

Serie A är ett annat alternativ för den som är sugen att spela någon gång ibland. Serien pågår under hela sommaren och är öppen för alla oavsett ålder eller nivå.  Vid varje tillfälle lottas man ihop med en ny partner varje match och spelar så många matcher man hinner på tre timmar. Kostnaden är 30kr/gång för medlemmar samt 70kr/gång för icke medlemmar. För mer information se hemsidan.

     
       
       
FYRISFJÄDERN
Badmintonstigen 1

Föreningen bedriver en stor badmintonverksamhet, för såväl barn som ungdomar och vuxna. Bland annat erbjuds vuxenkurs på två nivåer: nybörjare samt avancerad. För mer information se hemsidan eller ring: 018-23 23 33

       
       
KNUTBY IF
I vår förening kan du bland annat spela badminton som motionär. Se hemsidan för mer information.
       
       
SPF
SPF-Sveriges pensionärsförbund har ett antal lokalföreningar i kommunen. Många av dessa erbjuder boulespel, bowling eller andra friskvårdsaktiviteter. Se respektive förenings hemsida via länkarna nedan:
Danmark-Funbo      
Gottsunda      
Luthagen      
Norunda      
Sunnersta      
       
       
SUNNERSTA AIF      
Tisdagar kl. 20-21 spelar en liten grupp innebandy i motionssyfte i Sunnerstaskolans gymnastiksal. För mer information se hemsidan.      
       
       
UPPSALA HANDIKAPPIDROTT
Vi tränar Boccia samt Basket på Fyrishov. För mer information se hemsidan eller kontakta kansliet på 018-23 23 00.
Kostnad      
Medlemskap/år 300 kr    
       
       
UPPSALA TENNISKLUBB

För vuxna erbjuds bland annat vuxenkurs i tennis. Vuxenkurserna riktar sig till alla som vill spela tennis. Allt ifrån nybörjaren som vill lära sig grunderna till den avancerade spelaren. 1–2 gånger i veckan (i mån av plats 3 ggr/v), varje lektion är 60 min lång. Vuxenkurserna riktar sig till dig mellan 18–99 år. 

En annan möjlighet är "Social tennis" som är en organiserad form av spontantennis för alla, oavsett nivå, som vill spela match. För mer information se hemsidan.

 
 
 
Uppdaterad: 11 SEP 2018 14:06
Skribent: Christoffer Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss