Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Träning för seniorer

  • Uppdaterad: 2018-09-07 14:43
Under denna flik listas aktörer vars aktiviteter riktar sig särskilt till äldre. Under övriga flikar i aktivitetskatalogen finns ytterligare en mängd aktiviteter som även de kan vara lämpliga för äldre personer.
De blå rubrikerna för varje aktör innehåller en länk till deras egen hemsida där du hittar mer utförlig information.
 
 
AKTIVA SENIORER 
Erbjuder ett flertal friskvårdsaktiviteter så som Pilates, Zumba, Vattengymnastik, Pilates och Fågelskådning. För mer information om de olika aktiviteterna klicka här.
 
 
MAGASINET
Magasinet träningscenter i Enköping kommer under hösten -18 att erbjuda två träningstillfällen i veckan för seniorer. Passet kommer bygga på olika stationer där hela kroppen tränas. Fokus kommer ligga på rörlighet, balans och styrka.

Passen kommer ligga på förmiddagar på anläggningen Hamnen. För mer information se hemsidan.

 
 
PRO ENKÖPING
PRO Enköping erbjuder en rad olika aktiviteter så som Gymnastik, Boule, Zumba, Qi gong, Vattengymnastik och Cykling. Höstens program hittar du här
 
 
PRO BOWLING ENKÖPING
PRO Bowling Enköping är en egen PRO-förening som håller till i Enköping Bowlinghall. För mer information se hemsidan.
 
 
SENIORGYMMET KRYDDGÅRDEN OCH ÅSUNDAGÅRDEN
Är du 65 år eller äldre, träningsovan och vill börja träna är du välkommen till våra seniorgym. Med träningsovan menas att inte ha tränat i gymmiljö de senaste två åren. Gymmen är utrustade med bland annat träningsmaskiner, löpband, motionscyklar och fria vikter. Att träna på seniorgymmen är kostnadsfritt.

 

Alla nya deltagare erbjuds en ettårig utbildning. När året har gått ska du vara så pass trygg att du kan sköta din träning hemma eller på något av alla de andra gym som finns i kommunen. Du som har gånghjälpmedel eller är över 85 år kommer erbjudas en träningsperiod på två år.

För mer information och anmälan, ring: 070-162 68 58 eller maila: This is a mailto link

 
 
SPF ENABYGDEN
Anordnar ett flertal friskvårdsaktiviteter så som gymnastik, vattengymnastik, bordtennis, boule och bowling. För höstens program klicka här.
 
 
TRÄFFPUNKTER ENKÖPINGS KOMMUN
I Enköpings kommun finns flera träffpunkter för seniorer. På träffpunkterna arrangeras olika aktiviteter varav en del friskvårdsaktiviteter så som cirkelträning, balansträning och lättgymnastik. För mer information se hemsidan.
 
 
Skribent: Christoffer Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss