Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ny parcourpark i Storvreta

2015-09-03 10:55

Wallflip, salto och diver roll. I den nya parkourparken i Storvreta har barn och ungdomar i Lyckebokyrkans idrottsförening nu möjlighet att träna på att springa, hoppa och klättra för att ta sig över, under eller förbi olika hinder.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:29

Lyckebokyrkans idrottsförening ville utveckla sin gymnastikverksamhet med freerunning/parkour och ansökte sommaren 2014 om bidrag från Idrottslyftet anläggning för att kunna bygga en parkourpark. "Tidigare tränade vi endast parkour inomhus, men nu har vi möjlighet att träna utomhus också och därmed även erbjuda fler träningstider", säger Anders Öberg, ledare i föreningen. 

Lyckebokyrkans idrottsförening bedriver parkourträning för barn och ungdomar från 10 år och uppåt. Två kvällar i veckan tränar ett 30-tal barn och ungdomar i parkourparken. Men anläggningen utnyttjas flitigt även de andra kvällarna samt på helger. Intill parkourparken finns också en skateramp och en mindre mindre bollsportarena för till exempel basket och fotboll, som byggdes samtidigt som parkourparken. 

Satsningen gjorde Lyckebokyrkans Idrottsförening i samverkan med Uppsala kommun, Storvreta handboll, Storvreta Beach Club och lekplatsgruppen under Utvecklingsrådet för Storvretabygden.

Här kan du läsa mer om Lyckebokyrkans Idrottsförerning

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss