Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottslek med elever på Celsiusskolan

2016-04-12 08:48

Elever på Celsisusskolan, som har ledarskap på schemat, har under våren gjort praktik på Idrottsfritids. Oliver, Robin, Ronja, Ines, Clara och Amanda har under tre veckor haft idrottslek med barnen i årskurs 2 på Vaksalaskolan i Uppsala.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2016 13:15

Oliver Halvarsson och Robin Holmqvist går sista året på NIU (nationellt godkänd idrottsutbildning) på Celsiusskolan. En av kurserna de läser heter idrottsledarskap. Den kursen sträcker sig över hela läsåret med teori på höstterminen och praktik på vårterminen. "I höstas läste eleverna Plattformen, idrottens barn- och ungdomsledarutbildning, och under våren har de fått omsätta den kunskapen i praktiken", berättar Malin Hedberger, som undervisar på kursen. 

Oliver och Robin har valt att göra sin praktik på Idrottsfritids på Vaksalaskolan. Under tre veckor har de haft idrottslek (lekar med eller utan boll) med elever i årskurs 2. Och det har varit tre roliga och lärorika veckor: "Man blir glad av att vara med barnen - de sprider så mycket energi", berättar Oliver och Robin. 

Ronja Manfredsson, Ines Baum Husberg, Clara Wiik och Amanda Stridfält går också i trean på Celsiusskolan. Den kurs som de läser heter pedagogiskt ledarskap och har ett liknande upplägg och innehåll som kursen i idrottsledarskap.

Ronja, Ines, Clara och Amanda har också valt att göra sin praktik på Idrottsfritids på Vaksalaskolan. "Vi har haft idrottslek med barnen en gång i veckan och varje vecka har vi haft ett tema. Första veckan var det lekar med gymnastiktema, andra veckan med baskettema och idag är det lekar med handbollstema", berättar Ronja.  Och tjejerna instämmer med Oliver och Robin om att det bästa med Idrottsfritids är kontakten med barnen. "De gillar att leka och har mycket energi", bärättar de. "Däremot är det en utmaning att få barnen att lyssna och att fokusera och det kan också vara svårt att anpassa nivån så att det passar alla".

Läs mer om Idrottsfritids här

Läs mer om idrott och studier här

Besök Celsiusskolans webblats

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss