Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Prova på-dag hos Häverödals SK

2016-09-12 09:58

I februari genomförde Häverödals SK en prova på-dag för 60 nyanlända ensamkommande ungdomar och socioekonomiskt utsatta ungdomar. Och förhoppningen är att genomföra ett liknande arrangemang den kommande vintern.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2016 12:52
Integration

För att ge fler ungdomar möjlighet att prova på längdskidåkning och skidskytte ansökte Häverödals SK om bidrag för ett integrationsprojekt. "Vi ville köpa in 20 kompletta skidutrustningar för att kunna erbjuda nyanlända ensamkommande ungdomar samt socioekonomiskt utsatta ungdomar att prova på längdskidåkning och skidskytte", berättar Per Thoresson, sekreterare i Häverödals SK. 

Projektet beviljades och den 20 februari anordnade föreningen en prova på-dag för nyanlända ensamkommande ungdomar samt för socioekonomiskt utsatta ungdomar. Pova på-dagen planerades och genomfördes i samverkan med Ung fritid (Norrtälje kommun). "Det innebar att kommunen bjöd in flyktingboenden och fritidsgårdar samt tog upp anmälningar medan vi som förening ordnade med transport och tillhandahöll skidutrustningar, lasergevär, skytte- och skidinstruktörer samt bjöd på lunch", förklarar Per Thoresson. 

Ett 60-tal ungdomar, 30 nyanlända ensamkommande pojkar och 30 ungdomar från kommunens fritidsgårdar, mellan 14 och 18 år deltog på prova på-dagen och instruerades av 12 ledare från föreningen. "Att så många som 60 ungdomar deltog var långt över våra förväntningar! Det var fantastiskt att se den glädje och det engagemang som alla visade och trots att vurporna blev många och kläderna blöta!", summerar Per Thoresson. 

Häverödals SK hoppas kunna genomföra ett liknande arrangemang den kommande vintern då såväl föreningen som kommunen var överens om att projektet blev mycket lyckat. Dessutom kommer föreningen att ha mycket anvädning av de 20 skidutrusningar de köpte in till projektet då bland annat skolor kommer att kunna låna utrusning i samband med friluftsdagar.

Läs mer om integrationssatsningen här 

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss