Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer

Upplands Idrottsförbund vill att det ska finnas ett rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.
  • Uppdaterad: 2018-01-31 12:40

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer och därför avsätter vi årligen medel till ett anläggnings- och idrottsmiljöstöd.

Det finns fem olika stöd som går att söka inom anläggningsstödet:

Ansökan för samtliga fem stöden görs efter samtal med vår idrottslyftsansvarige Pär Englund via IdrottOnline och Idrottsmedel. Dessa stöd, med undantag av Stöd till nya aktivitetsytor större projekt, handläggs vid fyra möten under året. Varje beslutsmöte föregås av en sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på respektive möte. Datumen är som följer 1 februari, 1 maj, 1 september och 1 november. 

Även vissa specialidrottsförbund har Idrottslyftsmedel för anläggningar och idrottsmiljöer. Detta kan ni hitta mera information om på respektive specialidrottsförbunds hemsida.

Utöver idrottförbundens stöd till anläggningar och idrottsmiljöer kan föreningar ofta söka stöd från andra organisationer och myndigheter. Några exempel på detta är Allmänna Arvsfonden, Jordbruksverket, kommuner, landsbygdsfonder och lokala stiftelser.

Hos Allmänna Arvsfonden kan ni söka lokalstöd för en nyskapande anläggning som är unik för det lokala området om den riktas sig till målgrupperna barn, ungdomar eller personer med funktionsned-sättning. Här kan ni läsa mera om Allmänna Arvsfondens lokalstöd.

Jordbruksverkets har ett stöd som syftar till att skapa och behålla anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter på landsbygdens. Här kan du läsa mera om jordbruksverkets stöd.

Till stöd för er i allt från planeringsfasen till invigningen finns vår idrottslyftsansvarige Pär Englund. Har ni frågor eller funderingar kring anläggningar och idrottsytor finns han tillgänglig för er, samma sak gäller med själva ansökan.

Skribent: Pär Englund
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Pär Englund

018-27 70 03
This is a mailto link

Så här söker du anläggningsstöd

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss