Hoppa till sidans innehåll
MINDRE PAPPERSARBETE.
MER TID TILL DIN FÖRENING. 
Foto: Johan Oja

Bättre inblick med Idrottsservice

2015-06-05 10:20

När kanslisten hos Ostvik IK gick i pension, insåg styrelsen att den som fortsättningsvis skulle ta hand om föreningens ekonomi måste vara riktigt uppdaterad. - Eftersom en stor del av kanslistens halvtid hade gått åt till att administrera sig själv så ändrade vi strategi och anlitade Idrottsservice, berättar ordförande Per Boman.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:35

Vid pensioneringen för tre år sedan hade medlemmarna i Ostvik IK:s styrelse redan bra kontakt med SISU Idrottsutbildarna och därigenom fått tips om att Idrottsservice kunde bistå med hjälp med administration och ekonomi. Man ordnade ett upptaktsmöte.
- Jag vet att det är svårare att hitta en kassör än en ordförande i de flesta föreningar. Genom att nyttja Idrottsservice kan vi fokusera på vår verksamhet och våra 500 medlemmar, samtidigt som vi vet hur ekonomin fungerar och att den sköts. Vi har dessutom fått mycket bättre inblick i vår ekonomiska status, menar Per Boman.

Med de gamla rutinerna upplevde han att föreningens ekonomi aldrig riktigt var i fas. Ibland släpade årets bokföring ända fram till hösten innan man hann ikapp. Numera loggar styrelsen alltid in sig i ekonomiprogrammet på sina möten.
- Alternativet med kassör på lekmannanivå och ideell basis känns långt borta. En stor fördel är att vi får hem bokslutet med verifikat till en förhållandevis låg kostnad, säger Per Boman.
Han berättar att underlagen kan såväl scannas som lämnas personligen hos Robert Brännström på Idrottsservice som sitter på Idrottens Hus i Skellefteå. Även e-fakturor är lättarbetade.

- Och jag vill gärna se fakturan och kontera upp vissa delar själv innan vi tar den till Robert. Vi har fortfarande eget kansli men det är alltid nån av oss som åker förbi Idrottsservice då och då.
Per Boman ser framför sig att ännu fler arbetsuppgifter kan lämnas över till Idrottsservice, bland annat översyn av medlemsregistret, sammanställning av LOK-stödsunderlag och viss uppdatering av föreningens hemsida.
- Dom timmarna är väldigt billiga där i förhållande till om ansvaret skulle ligga på nån styrelseledamot. Jag pratar alltid väldigt varmt om Idrottsservice och propagerar för att andra föreningar ska anlita dem tex vår byaförening som omsätter mycket pengar. För jag tror att det är den här vägen vi måste gå på sikt inom föreningslivet.

Skribent: Bitte Torbjörnsdotter
Epost: This is a mailto link
logo_footer_vasterbotten
Idrottens Hus, Umeå

Postadress Umeå kontoret:Idrottsservice AB svb
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress Umeå kontoret: Idrottenshus, Dragonskolan

Postadress Skellefteå kontoret: Idrottsservice AB svb
Mullbergsägen 11 B
931 37 Skellefteå

Besöksadress Skellefteå kontoret: Idrottenshus, Norrvalla