Hoppa till sidans innehåll
MINDRE PAPPERSARBETE.
MER TID TILL DIN FÖRENING. 

Tid över för Sandåkerns utveckling

07 NOV 2013 10:51
När Sandåkerns SK:s personalstyrka växlades för ett år sedan, kom en nyanställning av sig och Alexander Lindgren blev ensam på kansliet. Då såg föreningen möjlighet att förändra arbetsuppgifterna. - Vi ville hitta andra lösningar för administrationen och vände oss till Idrottsservice, säger Alexander.
  • Skapad: 07 NOV 2013 10:51

Sandåkern SK tyckte att den ekonomiska administrationen tog oproportionerligt mycket tid och kraft från de tidigare anställda föreningsutvecklarna.
- Vi spånade på hur vi skulle kunna frigöra tid så att Alexander kunde jobba mer med det vi och föreningen behöver. Vi ville ha ett nytt tänk så därför sourcade vi ut ekonomin på Idrottsservice och jag tycker att vi har styrt om det på ett bra sätt. Och för min del är det viktigaste att Alexander är nöjd, menar ordförande Fredrik Lundberg som också tycker att han får sina siffror och rapporter i god tid från Idrottsservice.
Efter att ha lyft över bokföring, bokslut och lönehantering, har Alexander Lindgren och Nina Roukus på Idrottsservice ständig kontakt.
- Jag åker alltid dit med alla underlag, det blir enklare att prata om åtgärder och förbättringar då. Nu har rutinerna oss emellan börjat flyta och jag tycker det funkar bra. Idrottsservice har full koll på lagar och sånt runt löner och har en uppskattad expertis, säger Alexander.

Billigare och bättre
- Det är ju också klart billigare för oss och följer tanken att jag ska få tid över att utveckla verksamheten, påpekar han nöjt.
Men en förening måste alltid fundera på hur den kan tjäna in tid och resurser, och
därför ska samarbetet med Idrottsservice utvärderas i höst för att se om uppdraget ska förändras. I dagsläget sköter Alexander fortfarande om
faktureringen och hanterar medlemsregistret.
- Eventuellt lägger vi över ännu mer, som till exempel likartade återkommande faktureringar som skulle kunna ske per automatik från Idrottsservice. Men samtidigt vill styrelsen ha kvar en bra insyn i verksamheten, så man kan inte leja bort för mycket. Dessutom är det är viktigt för SSK:s medlemmar att de har ett kansli att vända sig till, säger han.
Skribent: Bitte Torbjörnsdotter
Epost: This is a mailto link
logo_footer_vasterbotten

Besöksadress Umeåkontoret: Idrottenshus, Kungsgatan 89

Postadress Umeå kontoret:Idrottsservice AB svb
Box 3005
903 02 Umeå

Postadress Skellefteåkontoret:

Idrottsservice AB svb
Mullbergsägen 11 B
931 37 Skellefteå

Besöksadress Skellefteåkontoret: Idrottenshus, Norrvalla

logo_footer_vasterbotten
Idrottens Hus, Umeå

Postadress Umeå kontoret:Idrottsservice AB svb
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress Umeå kontoret: Idrottenshus, Dragonskolan

Postadress Skellefteå kontoret: Idrottsservice AB svb
Mullbergsägen 11 B
931 37 Skellefteå

Besöksadress Skellefteå kontoret: Idrottenshus, Norrvalla