Hoppa till sidans innehåll
MINDRE PAPPERSARBETE.
MER TID TILL DIN FÖRENING. 

Tobias på rätt plats med siffror

08 NOV 2016 15:19
Med ett gediget intresse för siffror och idrott så kan inte Tobias Sundström komma mer rätt än till Idrottsservice. Här ska han utveckla Västerbottens Idrottsförbunds sociala bolag som hjälper ideella föreningar med ekonomi och administration.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2017 13:53

Tobias Sundström kommer närmast från redovisningsbyrån Grant & Thorntorn där han varit i nästan fyra år. Dessförinnan jobbade han hos Umeå IK som administratör under damfotbollslagets glansdagar.
- Vi var flera som jobbade på kansliet och ibland följde jag med på bortamatcher. Det var fantastiskt och det bästa jobb jag har haft, ler Tobias.
Han har även jobbat på Sörfors Golfklubb och själv spelat fotboll ”för länge sen” i Sörfors och Röbäck. Parallellt körde han även en del kampsport, men kroppen höll inte riktigt ihop så numera håller han mest på med löpning och styrketräning. Tobias är uppvuxen i Klabböle och läste till redovisningskonsult på yrkeshögskola.
- Det var en jättebra utbildning och jag har alltid varit intresserad av siffror. Fick jag önska så skulle drömjobbet vara på Ekobrottsroteln, säger han glatt men med ett visst allvar.
I våras var Tobias i färd med att söka sig ifrån redovisningsbyrån då han fick kontakt med Idrottsservice. Nu ska han se över ekonomi och administration i ett framtidsperspektiv inom servicebolaget. 

Bra erfarenheter
- Det känns jätteroligt att vara här. Vi jobbar just nu med målbilder – var vill vi inom Idrottsservice? Hur får vi ekonomi och administration i företaget att växa? Jag kan bidra med kunskap om effektivitet men vi har ju också en utmaning genom det sociala ansvaret att ta emot anställda som kanske arbetstränar och har lite mindre kapacitet.
Tobias tror att han har stor nytta av att ha jobbat på byrå även om det är väldigt stor skillnad mot föreningar eftersom det i byråvärlden är väldigt uppstyrt samt ofta handlar om stora organisationer.
- Det ska hur som helst skönt att slippa debiteringsgrader där varje minut räknas. En byrå är extremt resultatinriktad och allt som kommer med det.
- Jag har ju också en hel del insikt i föreningslivet och jag tror det finns mycket att göra runt struktur och att se till att Idrottsservice faktiskt gör rätt saker, säger Tobias Sundström, som på fritiden helst spenderar tid med sambo och sin lilla dotter, samt prickar en golfboll då och då.

Skribent: Bitte Torbjörnsdotter
Epost: This is a mailto link
logo_footer_vasterbotten

Besöksadress Umeåkontoret: Idrottenshus, Kungsgatan 89

Postadress Umeå kontoret:Idrottsservice AB svb
Box 3005
903 02 Umeå

Postadress Skellefteåkontoret:

Idrottsservice AB svb
Mullbergsägen 11 B
931 37 Skellefteå

Besöksadress Skellefteåkontoret: Idrottenshus, Norrvalla

logo_footer_vasterbotten
Idrottens Hus, Umeå

Postadress Umeå kontoret:Idrottsservice AB svb
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress Umeå kontoret: Idrottenshus, Dragonskolan

Postadress Skellefteå kontoret: Idrottsservice AB svb
Mullbergsägen 11 B
931 37 Skellefteå

Besöksadress Skellefteå kontoret: Idrottenshus, Norrvalla