Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

En inkluderande idrott för alla

  • Uppdaterad: 09 NOV 2018 14:02

Idrotten är till för alla. Att vara inkluderande är att ta tillvara möjligheter, erfarenheter och kompetenser men även att röja undan hinder som står ivägen för ett idrottssverige där vi kan lära av varandra och växa tillsammans. Här nedan kommer vi att samla goda exempel på hur vi tillsammans kan nå dit.

Åsele Shotokan välkomnar alla
En av de aktiva idrottsföreningarna i Åsele är Åsele Shotokan Karate Klubb. De fångar upp en del av barnen och ungdomarna i kommunen, varje vecka, året runt. Och alla är välkomna, oavsett var de kommer ifrån. Vi träffar Sylve Holmgren för att höra mer.

Svenska från dag ett hjälper nyanlända
Svenska från dag ett är en satsning som ska ge asylsökande och nyanlända i Sverige möjlighet att lära sig svenska tidigt och samtidigt få en grundläggande förståelse för det svenska samhället. Ett viktigt syfte är att ge deltagarna en meningsfull sysselsättning under asyltiden. Undervisning sker på svenska och handlar mycket om samhällsorientering.

Hälsa för alla – bra start för nyanlända
Hälsa för alla är ett projekt som riktar sig till nyanlända invånare i Skellefteå kommun med syftet att skapa bättre förutsättningar för såväl fysisk som psykisk och kulturell hälsa för denna målgrupp. Projektet startades hösten 2018.

Stensele utvecklar skidåkningen – och integrationen
I Storumans kommun bor 5 875 invånare varav 546 st i Stensele, tätort till Storuman. I Stensele finns Stensele Sportklubb som jobbat aktivt med att fånga upp alla personer i närområdet. Deras vision är att utveckla skidträningen så alla kan vara med. Vi frågar Tina Kerro, vice ordförande i Stensele SK hur det gått för dem med integrationen.

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

En ny syn på träning och tävling

Ett stärkt ledarskap

Den moderna föreningen

Idrottens värdegrund är vår styrka

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss