Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

En ny syn på träning och tävling

Idrotten ska hålla oss i rörelse hela livet. Istället för en avsmalnande pyramid där färre men elitsatsande människor blir kvar strävar vi efter att så många som möjligt ska kunna idrotta så länge som möjligt. Här nedan kommer vi att samla goda exempel på hur vi tillsammans kan nå dit.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2018 09:39

Obbola IK skapade en arena för livslångt idrottande
Ett gäng cykelentusiaster träffades och började utmana sig själva med att cykla i en tuffare terräng, skogscykling. Eftersom tiden gick utökades intresset, cykelstigarna började sina och tanken växte. Tänk om vi kan få till en arena för MBT cykling!

Tough Training Group Umeå – lika jävligt för alla
TTGU bjuder på tuff och utmanande träning, men alltid på individens nivå. Med den inställningen har de lockat ca 700 deltagare under 2018 – både motionärer och elit, för träning och tävling, i åldrarna 5 till 75 år. Robert Lindberg berättar mer om deras syn på träning, tävling och föreningsliv.

Ungdomarna utvecklar spontanidrottandet
I Sveriges minsta kommun sjuder idrottslivet och det är barnen och ungdomarna själva som har tagit initiativet till utveckling.

Skribent: Peter Hållsten
Epost: Adressen Gömd

Ett stärkt ledarskap

Den moderna föreningen

Livslångt idrottande

Idrottens värdegrund är vår styrka

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss