Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Change the game åker på turné - först ut är Sorsele

16 AUG 2018 09:10
Med start 28 augusti i Sorsele åker Change the game ut på turné i länet för att erbjuder barn och ungdomar möjlighet att prova på nya aktiviteter, utmana sig själva och röra på sig.
  • Skapad: 16 AUG 2018 09:10

Förhoppningen är att ge fler unga chans att hitta en idrott som passar dem och att hjälpa föreningar i länet utveckla sitt utbud av aktiviteter.

Change the game har med sig en mobil idrottsanläggning och samverkar med idrottsföreningar på orten för att erbjuda barnen ett brett urval av aktiviteter. Idrottsföreningar på medverkande orter bidrar även med lokala aktiviteter, baserat på önskemål från kommunens egna barn och ungdomar.

Barn och unga får även testa på ”rörelseriket” som är en åldersanpassad övnings­bana där man får många spännande rörelseutmaningar.

Yrkesverksamma får en introduktion i physical literacy och hur man kan skapa en lokal samverkan med detta koncept som utgångspunkt för att starta resan som ett rörelserikt samhälle.

Ledare och föräldrar får en anpassad kort introduktion i physical literacy och en genomgång hur man använder det i praktiken inom framför allt idrotten.

Första turnéstoppet är i Sorsele 28 augusti.

Här hittar du mer information och turnéplan.

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 090-695 56 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss