Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Change the Game i Västerbotten

29 JUN 2018 12:00
Under hösten har Change the game ett flertal dagar planerade runt om i länet där barn och ungdomar får möjlighet att prova på olika aktiviteter, utmana sig själva och röra på sig.
  • Skapad: 29 JUN 2018 12:00

Förhoppningen är att ge fler unga chans att hitta en idrott som passar dem och att hjälpa föreningar utveckla sitt utbud av aktiviteter.

Innehåll

Change the game har med sig en mobil idrottsanläggning och samverkar med idrottsföreningar på orten för att erbjuda barnen ett brett urval av aktiviteter, till exempel skateboard, street basket, parkour, kampsport, street dance och rullstols­innebandy.

Idrottsföreningar på medverkande orter bidrar även med lokala aktiviteter, baserat på önskemål från kommunens egna barn och ungdomar.

Barn och unga får även testa på ”rörelseriket” som är en åldersanpassad övnings­bana där man får många spännande rörelseutmaningar.

Yrkesverksamma får en introduktion i physical literacy och hur man kan skapa en lokal samverkan med detta koncept som utgångspunkt för att starta resan som ett rörelserikt samhälle.

Ledare och föräldrar får en anpassad kort introduktion i physical literacy och en genomgång hur man använder det i praktiken inom framför allt idrotten.

Här hittar du aktuella kommuner och datum

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss