Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Nu kan föreningar få hjälp med praktiska tjänster

12 MAR 2019 12:07
Idrottsservice vill ge föreningar mer tid till idrott genom att avlasta de sysslor som upplevs mest betungande. Tidigare har Idrottsservice erbjudit hjälp med ekonomi och administration men nu kan föreningar även få hjälp med praktiska tjänster.
  • Skapad: 12 MAR 2019 12:07

Idrottsservice har under våren skickat ut en enkät till länets föreningar för att kolla intresse för att få hjälp med praktiska tjänster. Enkäten visar att ungefär var tredje svarande förening är intresserad av stöd med praktiska tjänster och att det framförallt gäller skötsel av utomhusmiljöer, anläggningar och städning, men att ett antal föreningar även är intresserade av hjälp med IT-tjänster. 

Vilka praktiska tjänster erbjuder Idrottsservice? 

Vi frågar Annika Adolfsson, Idrottsservice, vad de menar med Praktiska tjänster. 

- Praktiska tjänster skulle kunna innebära hjälp med snöskottning, spolning av isar, gräsklippning, trädgårdarbete, allt som rör fastighetsskötsel som tex enklare målning, snickeriarbete, städning och fönsterputsning. Det skulle även kunna vara att röja stigar och leder. Att ansvara kring material t.ex. beställa, lämna och hämta kläder för tryckning etc. Vi vill helt enkelt ge dig mer tid till att utveckla din förening. Till ett bra pris dessutom, då vi är ett socialt företag och har inte något vinstintresse. Vår vinst är att din förening mår bättre, säger Annika. 

Det betyder att Idrottsservice har arbetsgivaransvaret och inte föreningen. Idrottsservice handleder de anställda, givetvis i nära dialog med föreningen de arbetar i. Vidare har de arbetsmiljöansvar, genomför medarbetarsamtal etc. Ambitionen är att bygga en pool med många olika kompetenser för att tillgodose föreningarnas olika behov men även för att täcka upp för varandra om så behövs. Detta ser Idrottssevice som en otrolig styrka. 

- I dagsläget kan vi bara ta uppdrag i Umeå med omnejd, men vår ambition är att på sikt utveckla vår service även på andra orter i länet. Vi ser gärna att föreningar i hela länet kommer in med intresseförfrågningar, så försöker vi tillgodose behoven eftersom, säger Annika. 

Hur ser priserna ut för föreningar som vill ha hjälp?

 - I dagsläget har vi ett timpris men vi håller på att jobba fram olika koncept utifrån olika uppdrag och förfrågningar. Som jag nämnde tidigare så har vi inget vinstintresse eftersom vi är ett socialt företag och försöker därmed hålla så låga priser som möjligt 

Om din förening är intresserad av hjälp med praktiska tjänster kan ni kontakta Annika Adolfsson: 

This is a mailto link  
070: 674 54 77 

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss