Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Foto: Kung Jorgen Martinsson

Nu smygöppnar Fritidsbanken i Skellefteå

29 MAJ 2018 09:44
Du drar Fritidsbanken äntligen igång i Skellefteå! Torsdag 31 maj kl12:00 smygöppnar Fritidsbanken vid Anderstorp IP.
  • Skapad: 29 MAJ 2018 09:44

Titta gärna förbi och lämna utrustning du inte längre använder eller låna sport eller friluftsprylar att ta med ut i sommarvädret. Fritidsbanken har gott om utrustning, men behöver alltid mer för att kunna erbjuda så många som möjligt chans att prova på många nya idrotter och aktiviteter.

Du hittar öppettider och adress här

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

Fritidsbankskonceptet bygger på tre viktiga regler:

• Alla får låna
• Allt är gratis
• Fokus på miljö

Det ska inte kosta pengar att låna, vi har ingen deponeringsavgift och heller ingen förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul! Inga böter eller ersättningskrav med andra ord.

De flesta artiklarna är skänkta. Barn växer ur sin utrustning och de vuxna tröttnar och människor blir väldigt glada när de kan skänka sakerna vidare. Det är bättre att låna skridskor de gånger du behöver, då sparar du både på miljön och din egen plånbok.

Välkommen att besöka Fritidsbanken på Anderstorp IP.

 

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss