Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Skolan och idrotten siktar på mer rörelse i Lycksele

02 OKT 2018 16:09
För att få fler ungdomar i rörelse satsar Finnbacksskolan på att utveckla sina friluftsdagar och Lyckseles högstadieelever har nu fått prova på 13 olika sommaraktiviteter. En dag som blev möjlig genom samverkan. 
  • Uppdaterad: 02 OKT 2018 16:09

Genom ett samarbete mellan Finnbacksskolan, idrottsföreningar och SISU Idrottsutbildarna har Lyckseles högstadieelever fått prova på flera olika aktiviteter. 

Under förra veckans friluftsdag samlades föreningslivet så att ungdomarna fick möjlighet att ta del av 13 olika aktiviteter.
- Föreningarna får visa upp sin verksamhet och på så vis möjlighet att locka fler medlemmar och ungdomarna får testa något nytt. Vi är glada att så många vill samarbeta med oss och möjliggöra detta, säger Anna Mårdner, idrottslärare Finnbacksskolan. 

Lyckad satsning 
Det är andra gången som Finnbacksskolans friluftsdag blir en idrottens dag. I våras arrangerades en dag med olika vinteraktiviteter, denna gång var det fokus på sommaraktiviteter. Alltifrån golf, ridning till armbrytning och harjakt.  
- Vi har hittat ett bra koncept. Det känns väldigt roligt att kunna visa på möjligheterna till hälsa och rörelse i vår kommun. Förhoppningen är att dagar som denna både möjliggör och förmår eleverna att våga testa nytt för att hitta något de gillar så att de kan ta hand om sig själva och sin kropp, säger Anna Mårdner. 

Planerar för fortsättning 
Redan nu är planeringen inför vårens vinterdag i gång. En friluftsdag som äger rum under vecka 8.  
- Vi har ett jättebra samarbete och vi är mycket glada över den positiva respons som vi fått från både elever, lärare och föreningslivet, säger Carin Gustafsson, idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna. 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss