Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Välkommen Anders!

2017-11-30 11:32

Vi välkomnar Anders Rindevall till Sportup North. Anders bor i Skellefteå med fru och två barn och kommer senast från en anställning som projektledare på kommunikationsbyrån Krux i Skellefteå. – Jag hoppas att jag kan bidra med lite nya perspektiv i projektet och att jag kan bli lite av en röst för företagen utåt, säger Anders Rindevall.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 11:32

I bagaget finns dessutom utbildning i reklam och marknadsföring i Göteborg och en anställnig som produktionschef för Sverige och Finland på e-handelsbolaget Let’s deal i Göteborg.

Anders berättar att idrott alltid har legat honom väldigt varmt om hjärtat och under en period tog även musiken väldigt mycket av hans tid.

– Som föreningsaktiv pysslade jag mest med lagsporter, såsom fotboll, innebandy och hockey, men jag var också aktiv inom simningen fram till jag var 13-14 år. Där någonstans växte ett intresse för triathlon fram eftersom några konkurrenter började tävla i det istället för simning. Dock avskydde jag löpning efter all barmarksträning och cykla ville jag helst inte göra mer än fram och tillbaka till skolan, så det blev aldrig att jag testade det i unga år. Istället blev det av en slump 2012 och då blev jag tvärfast.

Idrotten rann ut i sanden
–  Jag växte lite för snabbt och fick problem med knäna, vilket gjorde att jag tappade en sommar med fotbollen och sen också intresset. Simningen krävde för mycket tid från andra idrotter och när gymnasiet började tog musiken över helt. Det känns dock kul att ha plockat upp idrottandet igen, och den glädje idrotten skänkt mig när jag blivit äldre är nästan ännu starkare. Nu är fokus mer på upplevelser och utveckling än på att jaga vinster och poäng.

Senaste 2-åren har fokus legat mest på familjeliv snarare än på träning avslöjar Anders och då har även golfandet fått läggas åt sidan.

– Det jag ångrar mest när det kommer till idrott är att jag aldrig var aktiv inom friidrott när jag var liten. Men det är aldrig för sent – nu är det bara 5 år kvar till M35!  

Ser du några motsättningar i att idrotta, arbeta och ha familj?
– Om man vill vinna VM eller vara i yttersta toppen finns det definitivt motsättningar. Något eller någon kommer bli lidande om man vill vara högpresterande inom alla områden, det tror jag. Sen går det absolut att komma väldigt långt inom alla områden med rätt planering och samsyn inom familjen på hur tid och resurser ska fördelas. Med det sagt tror jag det viktigaste är att sätta mål och ha ambitioner som matchar ens egna och familjens prioriteringar – och vara trygg i det.

Vilka är dina positiva egenskaper?
–  Jag är för det mesta glad och försöker se positivt på saker och ting. Sen är jag ganska vetgirig och sugen att testa och lära mig nya saker. Jag vill också tro att jag är duktigt på att lyssna på mina kollegor och vänner.  

Nästa fråga känns nästan given när vi frågar hur Anders tänker använda dem hos Sportup North?

– Om man ser rent konkret till företagen som anslutit till nätverket tror jag att jag i dialog med dem kan fånga upp problem och möjligheter i deras väg framåt genom att lyssna, även om min faktiska roll är som kommunikatör. Med rätt frågor och öronen på spetts brukar ganska många bra saker kunna komma upp på bordet. Jag tror också att jag på ett ganska bra sätt kommer kunna presentera entreprenörernas idéer och lösningar eftersom jag själv har ganska lätt att bli engagerad i det mesta. Många av de här företagen har ju identifierat problem som de tror kommer kunna förändra världen inom deras lilla sfär, och sådant går jag igång på.

Anders har indirekt jobbat med Sportup North eftersom han har varit med som projektledare på Krux åt Sportup North. Han har deltagit i workshops, det interna varumärkesarbetet och processen med webbplatsen. När han fick inblick i projektet kände han direkt att det är spännande och utmaning att en så stor näring flyger lite under radarn. Inte bara i regionen utan nationellt. Att få vara med och synliggöra näringen, genom Sportup North, känns viktigt och att det är roligt att få använda sin bakgrund inom kommunikation, områden som Anders känner ett stort engagemang kring.  

Vad tror du att du kan bidra med?
Jag hoppas att jag kan bidra med lite nya perspektiv in i projektet och att jag kan bli lite av en röst för företagen utåt, genom projektet. Sen hoppas jag att jag kan bli en bra resurs för Emma i många frågor.

Skribent: Lisbet Olofsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss