Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Välkommen Marino!

2018-01-31 09:17

Vi välkomnar Marino Carlsson till idrottsfamiljen på Västerbottens idrottsförbund. Marino kommer att tillsammans med Idrottskonsulent Lisbet Olofsson driva projektet Sinus – tillväxtprojekt snöskoter. Sinus är sanktionerat av Svemo (Svenska Motorcykel- och snöskoterförbundet).
  • Uppdaterad: 2018-02-09 10:40

Marino Carlsson bor och verkar i Lycksele, en välkänd profil inom motorsporten, allt från bilar och mopeder till snöskotrar. Han kommer att sitta på två stolar genom att han även jobbar på destinationsbolaget Gold of Lapland.

Han säger att det kommer att bli en spännande och utvecklade tid att få jobba med olika sorters utveckling och sedan kombinera det till något helt magiskt. Allt hans arbete under 10 år med Burkarcupen kommer nu att förfinas och utvecklas ytterligare för att bli en rolig och spännande snöskotertävling. Läs mer om detta i kommande reportage.

Marino är sambo och har tre härliga grabbar på 18, 4 och 0 år. Han brinner för engagemang, skapande och utveckling och kopplar gärna av i garaget. Han kommer från idrottens värld där de flesta sporter testats och utövats, men paradgrenen var nog fotboll. Där nu fanan bärs vidare av den äldsta sonen.

När vi frågar om hans positiva egenskaper kommer svaret utan att tveka.

– Att se de verkliga problemen och utifrån dem jobba fram lösningar. När jag förstår de faktiska utmaningarna i problemen har jag modet att utmana dem oavsett det är känsliga ämnen. Jag tror på att göra rätt analys och på att se helhet.

Vi frågar Marino om vad han kan bidra med
– Min samlade erfarenhet av de 10 år av byggande av såväl veteranskoter- som watercrosskonceptet. Tillsammans med den kompetens som besöksnäring och destinationsutvecklingen givit mig i Gold of Lapland blir de viktiga parametrar i de förändringsprocesser som ligger framför oss. Om vi ska sammafatta mina egenskaper så landar det i erfarenhet, öppenhet, mod, värdskap och befintliga nätverk.

Marino brinner för människorna inom motorsporten men även den folkrörelse motorsporten är. De värden de skapar och den tillväxt den bidrar med. Inte bara för platsens utveckling utan även för det näringsliv som på olika vis levererar allt från reservdelar till färg hos den lokala butiken. Därför kände han att detta projekt var nära på specialskrivet för honom. Han säger också att det här är en chans att ta t ex veteranskotercirkusen till nästa nivå, men också möjligheten för nya koncept att växa fram i en hållbar struktur.

Hur känns det nu efter en knapp vecka på jobbet!
Fantastiskt. Ivrig att få komma igång och att få träffa resterande kollegor i team Sinus. Jättespännande att få möta Anna Karin Karlsson som har bland annat med sig förarens perspektiv från Svemos nuvarande struktur.

Skribent: Lisbet Olofsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss