Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Välkommen till frukost med fokus på #timeout

2017-11-23 09:47
Fredag 24/11, kl8-9 bjuder vi in till frukost på Idrottens Hus i både Umeå och Skellefteå för alla som vill samtala, påverka eller bidra till förändring.
  • Uppdaterad: 2017-11-23 09:47

Över 2.000 idrottskvinnor har skrivit under #timeout, idrottens upprop mot sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp. Uppropet är en viktig signal och vi vill ta till vara på initiativet genom att samla alla som vill förändra till en öppen frukost.

En jämställd idrott, fri från trakasserier och övergrepp, är en förutsättning för att framtidens idrott är öppen och välkomnande för alla. Jämställdhetsarbetet har gått för långsamt inom idrottsrörelsen och vi behöver tillsammans arbeta med den maskulinitetsnorm som finns i många idrotter. Det pågår ett aktivt arbete med fokuis på jämställdhet,  mansnormen och en inkluderande idrott, men vi behöver göra mer. I detta arbete välkomnas alla tankar och initiativ.

Vi vill med anledning av detta bjuda in alla som vill samtala, påverka eller bidra till förändring till frukost på Idrottens Hus i Umeå och Skellefteå, fredag 24 november kl8-9.

Så här hittar du hit

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss